ΦΟΒΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ…

ΦΟΒΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ…

Ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας από το βραζιλιανό Πρόεδρο είναι γνωστός και δε χρειάζεται περαιτέρω αναφορά. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ακουσθεί η έκκληση του νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπου του Mamaus ντον Leonardo Ulrich Steiner, για κίνδυνο αφανισμού των αυτοχθόνων πληθυσμών της Βραζιλίας !
“ Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Η κυβέρνηση διαχρονικά, αλλά τώρα περισσότερο, είναι ενάντια στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των αυτοχθόνων. Προς το παρόν λόγω της απομόνωσης δε φαίνεται να μολύνθηκαν οι περιοχές τους, αλλά με την ελεύθερη κυκλοφορία και υπερεκμετάλλευση της Αμαζονίας, αν έρθει ο ιός, θα τους εξολοθρεύσει, Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υγειονομικές δομές ” Ο Επίσκοπος συνεχίζει “ Πιστεύω ότι γενικά στη χώρα υπάρχουν πολλοί θάνατοι, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, πεθαίνουν σπίτια τους. Οι αριθμοί πασχόντων από κορωνοϊό αφορούν αυτούς που έκαναν το τεστ. Πρόσφατα αναζήτησα θέση σε νοσοκομείο για άρρωστο ιερέα μου, πλήρως ασφαλισμένο. Ήταν πολύ δύσκολο, οι εντατικές είναι πλήρεις. Σκεφθείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για απλό ανασφάλιστο πολίτη…”

Πληροφορίες και φωτογραφία ομαδικής ταφής από εφημερίδα Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου