ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ

ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε μέσω της ιστοσελίδας μας σε φαινόμενα του ουρανού που θεωρούμε τουλάχιστο συμβολικά.

Χθες, τις πρώτες απογευματινές ώρες, ένα περίεργο φως έπεσε για ένα χρονικό διάστημα πάνω την ιστορική εικόνα της Παναγίας που στολίζει το Ιερό του Μητροπολιτικού μας Ναού στη Νάξο. Στην αμφιπρόσωπη και ολόσωμη εικόνα της Παναγίας, που είναι  του δωδέκατου αιώνα και χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες την επισκέπτονται. Άλλοι από περιέργεια, άλλοι από ιστορικό ενδιαφέρον, άλλοι τυχαία και άλλοι για  να σταθούν λίγο ενώπιον της  και να απευθύνουν την προσευχή τους στο πρόσωπο που απεικονίζει η εικόνα, την Μητέρα του Θεού.

Γιατί όμως αυτό το φως  τις παραμονές της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας;

Μήπως τυχαία; Μπορεί!

Μήπως ήταν οφθαλμαπάτη; Μα το είδαν πολλοί!

Μήπως είναι ένα θαύμα που πρέπει να το «αξιοποιήσουμε» και να επισύρουμε ακόμη πιο πολύ την προσοχή των επισκεπτών στην εικόνα της Παναγίας; Σίγουρα όχι!

Μήπως ένα σημάδι για να  στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας στην Μητέρα της ευσπλαχνίας, ιδιαίτερα κατ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας; Μέσα στο Ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας που τελεί η Εκκλησία; Αυτό, έχει πολλές πιθανότητες!

Τις ημέρες αυτές, γύρω δηλαδή από τον Δεκαπενταύγουστο, όλοι οι χριστιανοί της γης, ποιος λίγο και ποιος πολύ, τρέχουμε να βρούμε ένα εκκλησάκι, μια εκκλησιά ή ένα Μητροπολιτικό Ναό, για να τιμήσουμε την κεχαριτωμένη και την μεταξύ των γυναικών ευλογημένη, Παναγία Θεοτόκο.

Είθε ακόμη και αυτό το συμβολικό  που έπεσε ακόμη και τυχαίως  πάνω στην εικόνα της, να  μας βοηθήσει, ώστε τις ημέρες αυτές να φέρουμε στο νου μας την ηλιόλουστη εικόνα της και να της απευθύνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, εμείς το «Χαίρε Μαρία» και όλη η οικουμένη το  AveMaria!

σν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

8η Κυριακή του Έτους

8η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  Ψλ 18 [17], 19-20                         Ο Κύριος έγινε το στήριγμά μου, και στ’ ανοιχτά με οδήγησε,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου