ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΑΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 18 ΕΤΗ

8

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΑΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 18 ΕΤΗ

“ Είναι μια απόφαση που θα συντελέσει στην αυθεντική ανάπτυξη της κοινωνίας μας ! Ο γάμος ανηλίκων είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, μια απάνθρωπη, καταχρηστική πράξη εκμετάλλευσης, των κοριτσιών μας κυρίως. Επιδοκιμάζουμε το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση γάμου ανηλίκων στις Φιλιππίνες ” Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Andrew Alarcon, Πρόεδρος της Επισκοπικής Επιτροπής για τη Νεολαία, χαιρέτησε την υιοθέτηση του νόμου, που φέρει τη ονομασία “ Girls not Brides Act ” από Βουλή και Γερουσία,” την 9-11-20.
“ O νόμος προστατεύει την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας και ταυτόχρονα προστατεύει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ανηλίκων. Δίνουμε στα κορίτσια το δικαίωμα να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν το μέλλον τους, όπως επιθυμούν, το δικαίωμα να αποφασίζουν, οι ίδιες ως ενήλικες, πότε θα ξεκινήσουν να δημιουργήσουν οικογένεια ” κατέληξε ο Ιεράρχης.
Ως τώρα η χώρα κατατάσσεται στη 12η θέση σε γάμους με άτομα κάτω των 18 ετών ( συχνά 12-13 ετών…). Ο 1 στους 6 γάμους στη χώρα αφορά ανήλικες, συνολικά 726.000 κορίτσια !
Ο ιρλανδός καθολικός ιεραπόστολος στη χώρα π.Shay Cullen, Διευθυντής του Ιδρύματος για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών “ Preda ”, εξηγεί ότι οι γάμοι με ανήλικα κορίτσια συχνά ήταν “ νομιμοποίηση παιδοφιλίας ” ! Τρόπος σεξουαλικής σκλαβιάς παιδιών από ανθρώπους που πλήρωναν φτωχές οικογένειες για να καλύπτουν τις πράξεις τους… “ Αυτός ο καρκίνος ελπίζουμε να ξεριζωθεί ” αναφέρει ο π. Cullen.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου