Ευλογία Θεού

Ευλογία Θεού

Η Εκκλησία για να κηρύττει την αγάπη πρέπει πρώτα να την βιώνει και για να την βιώνει πρέπει συνεχώς να την ανανεώνει. Δεν  έχουμε όμως αρκετό θάρρος, μας λείπει η απαραίτητη δύναμη, μείναμε κλεισμένοι εγωιστικά «στο υπερώο του εγωισμού» μας και φαίνεται πως ακόμη ζούμε κεκλεισμένων των θυρών για το φόβο  όχι πια των Ιουδαίων αλλά δυστυχώς των ίδιων των Χριστιανών! Χρειάζεται να συμπροσευχόμαστε. Αν η προσευχή του χριστιανού είναι δύναμη τότε η συμπροσευχή των χριστιανών είναι παντοδύναμη. Ποια είναι αυτή η χριστιανική Αρχή, που μπορεί να παραμένει χριστιανική και να απαγορεύει τη συμπροσευχή μεταξύ των Χριστιανών;

Όταν μεταξύ μας όλοι οι Χριστιανοί αληθινά αγαπιόμαστε, παρά τις όποιες ακόμη διαφορές μας, τότε θα μπορούμε  δικαιωματικά αλλά και αποτελεσματικά να  κηρύττουμε την αγάπη και στους άλλους. «και από αυτό θα γνωρίσουν ότι είστε  μαθητές μου, αν αγαπάτε ο ένας τον άλλο»

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου