Στο στόχαστρο της ιταλικής ακροδεξιάς ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο στόχαστρο της ιταλικής ακροδεξιάς ο Πάπας Φραγκίσκος

Το πανό που σήκωσαν ακροδεξιοί κατά του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό/©Facebook/Forza Nuova

Το πρωτοφανές συμβάν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Την περασμένη Κυριακή, μέλη της ιταλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova, πλησίασαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχόταν, και ανήρτησαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Μπεργκόλιο όπως Μπαντόλιο, γιατί ευλογεί τη μετανάστευση». Χόρχε Μπεργκόλιο είναι το κοσμικό όνομα του Πάπα Φραγκίσκου και Πιέτρο Μπαντόλιο ήταν ο στρατηγός που, μετά τη σύλληψη του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι το 1943, τον διαδέχθηκε στην ηγεσία της Ιταλίας. Oι νεοφασίστες κατηγορούν τον στρατιωτικό για προδοσία.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη Ρώμη, μια τέτοια επίθεση εναντίον του Ποντίφικα» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico.

«Σήμερα o Χόρχε Μπεργκόλιο συντάσσεται με τα ΜΜΕ, τους ακτιβιστές, τους δικαστές και τους πολιτικούς που ξεπουλιούνται στις Βρυξέλλες» έγραψε η Forza Nuova στο λογαριασμό της στο Facebook. Η συγκεκριμένη ανάρτηση συνοδεύτηκε από εκατοντάδες σχόλια και ύβρεις εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου. «Δεν είναι αληθινός Πάπας» σχολιάστηκε μεταξύ άλλων.

Λίγες ώρες μετά, το ιταλικό Facebook έκλεισε 23 σελίδες, με 2,4 εκατομμύρια οπαδούς, για διασπορά fake news σχετικά με τους μετανάστες και τις ευρωεκλογές, καθώς και τη διάδοση αντισημιτικών μηνυμάτων. Οι μισές από τις σελίδες αυτές υποστήριζαν την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά (επικεφαλής ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι) και το αντισυστημικό κίνημα των Πέντε Αστέρων, σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου