Έρχομαι ανάμεσά σας για να βαδίσουμε μαζί

Έρχομαι ανάμεσά σας για να βαδίσουμε μαζί

«Έρχομαι στη Ρουμανία,  στην  όμορφη και φιλόξενη χώρα, ως προσκυνητής και αδελφός». Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις του Πάπα Φραγκίσκου στο τηλεοπτικό μήνυμα που απευθύνεται στον λαό της Ρουμανίας που θα επισκεφθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Εξετάζοντας την επικείμενη συνάντηση με τον Πατριάρχη και τη Μόνιμη Σύνοδο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και με τους ποιμένες  και τους καθολικούς πιστούς, ο Άγιος Πατέρας υπενθυμίζει «τους δεσμούς της πίστης» και ειδικότερα «τον δεσμό που ενώνει τον Πέτρο και ο Ανδρέας "που έφερε πίστη σε αυτές τις χώρες:

Έγιναν επίσης αδελφοί του αίματος, διότι έχυσαν το αίμα τους  για τον Κύριο. Και ανάμεσα σε σας υπήρξαν τόσοι πολλοί μάρτυρες, ακόμα και πρόσφατα, όπως και οι επτά Ελληνοκαθολικοί Επίσκοποι που θα έχω τη χαρά να τους ανακηρύξω μακαρίους. Αυτό που έχουν υποφέρει, είναι να προσφέρουν  τη ζωή τους, που είναι  πολύτιμη κληρονομιά που πρέπει να ξεχαστεί. Και είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία μας καλεί να μην αποστασιοποιηθούμε από τον αδελφό που την μοιράζεται.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, προτρέποντας να διατηρήσουν τις ρίζες και την οικογένεια, υποδεικνύει επίσης την προοπτική και την έννοια του τριακοστού  αποστολικού ταξιδιού του:

Έρχομαι ανάμεσα σε σας για να περπατήσουμε μαζί. Περπατούμε  μαζί όταν μάθουμε να φυλάμε τις ρίζες και την οικογένεια όταν φροντίζουμε για το μέλλον των παιδιών και του αδελφού που βρίσκεται δίπλα μας όταν πηγαίνουμε πέρα από τους φόβους και τις υποψίες όταν ρίχνουμε τα εμπόδια που μας χωρίζουν από τους άλλους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  ευχαριστώντας αυτούς που «προετοιμάζουν» την επίσκεψή του και τους βεβαιώνει για την προσευχή και την εγγύτητά του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου