Επίσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών Είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι με το θάνατο του George Floyd

Επίσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών
Είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι με το θάνατο του George Floyd

Οι πρόεδροι των διαφόρων επιτροπών της Iεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας της Εκκλησίας των Η.Π.Α διαμαρτυρήθηκαν “με ραγισμένη την καρδιά, αηδιασμένοι και εξοργισμένοι” για το θάνατο του George Floyd, που συνελήφθηκε και απειλήθηκε από αστυνομικούς στη Μινεάπολη της Μινεσότα.
Σε δήλωση τους στις 29 Μαΐου, οι αμερικανοί επίσκοποι είπαν ότι “με ραγισμένη την καρδιά είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι όταν βλέπουμε το βίντεο με ένα Αφροαμερικανό να δολοφονείται μπροστά στα μάτια μας (…)."Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι συμβαίνει λίγες εβδομάδες μετά από άλλα παρόμοια γεγονότα. κάνουμε κάλεσμα αφύπνισης που πρέπει να απαντηθεί από τον καθένα μας με αποφασιστικό πνεύμα μεταστροφής”.

Όπως καταγράφηκε σε διάφορα βίντεο, στις 25 Μαΐου μια ομάδα αστυνομικών της Μινεάπολης συνέλαβε και επιτέθηκε στον 46χρονο Αφροαμερικανό Floyd, με την κατηγορία χρήσης πλαστού χαρτονομίσματος των 20 δολαρίων σε ένα κατάστημα της πόλης και αντίστασης στην αρχή.
Ένας από τους αξιωματικούς, που συνελήφθη κατηγορήθηκε για φόνο και ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, κρατώντας με το γόνατό του για αρκετά λεπτά στο λαιμό του Floyd. Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στις 26 Μαΐου, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί απολύθηκαν και το FBI ερευνά την υπόθεση.
Οι Αμερικανοί επίσκοποι στο ανακοινωθέν τους τόνισαν ότι “ο ρατσισμός δεν είναι φαινόμενο του παρελθόντος ή απλώς ένα πολιτικό πρόβλημα που καταπολεμάτε όποτε βολεύει. Είναι ένας πραγματικός και επίμονος κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπιστεί” (…)“Ως μέλη της Εκκλησίας, πρέπει να υπερασπιστούμε τις σωστές και δίκαιες πρακτικές για να αντιμετωπιστούν τα λάθη της αδιαφορίας. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε σε αυτές τις φρικαλεότητες ενώ εξακολουθούμε να κηρύττουμε το σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Είμαστε στην υπηρεσία του της αγάπης του Θεού, του ελέους και της δικαιοσύνης” (…) "Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο του St. Paul και Μινεάπολης, σεβ\τατο Bernard A. Hebda, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του George Floyd και όλων όσων έχασαν τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο"
Οι επίσκοποι ζήτησαν επίσης από τους Αμερικανούς να “ενωθούμε ειδικά με εκείνους που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα” (…)"Καλούμε τους Καθολικούς πιστούς να προσεύχονται στο Άγιο Πνεύμα έτσι ώστε το Πνεύμα της Αλήθειας να αγγίζει τις καρδιές όλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και να κατέλθει πάνω στο σύστημα της δικαιοσύνης και της επιβολής του νόμου".

Γεννημένος στο Χιούστον του Τέξας, ο George Floyd αφήνει πίσω του δύο κόρες, 22 και 6 ετών.
Ο Αρχιεπίσκοπος του Γκάλβεστον-Χιούστον, Καρδινάλιος Daniel Di Nardo, σε μια δήλωση του εκφράζει τη δική του ποιμαντική ανησυχία, καθώς ένα μεγάλο μέρος της οικογένειας του Floyd “είναι ακόμα εδώ και εκφράζω τον πόνο μου για τον θάνατό του. Ζητώ επίσης την ανανέωση δράσεων που θα οδηγήσουν στον τερματισμό του ρατσισμού. Αυτή η πραγματικότητα εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα στην κοινωνία μας, και στο Χιούστον. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον τερματισμό αυτής της μάστιγας στην κοινωνία μας ».

Πηγή: Acistampa
Μετάφραση: Στα.Στου
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Συνομιλία με έναν ιερέα, Εξορκιστή στην Ελλάδα.

«Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ, ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ «Ο ‟Εξορκιστής″ (πρωτότυπος τίτλος: The Exorcist) είναι μια κινηματογραφική ταινία θρίλερ του 1973, αμερικανικής παραγωγής. Έχει λάβει

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 25 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου