ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ

Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου ο Αποστολικός Νούντσιος, ευρισκόμενος στη Λέσβο για την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου και συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο π, Νικόλαο, τον Γενικό Βικάριο της Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου,π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς και τον εφημέριο Χίου και Λέσβου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο Αποστολικός Νούντσιος μετέφερε στο Δήμαρχο τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα και τον βεβαίωσε για τις όμορφες αναμνήσεις που διατηρεί από την επίσκεψή του στο νησί τον Απρίλιο του έτος 2016 και τον ευχαρίστησε για μια φορά ακόμη για τη μεγάλη φροντίδα που δείχνει η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αποστολικό Νούντσιο για την επίσκεψή του και τον βεβαίωσε για την αρμονική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού με την Καθολική Εκκλησία. Επανέλαβε και το μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση του Πάπα Φραγκίσκου προς το νησί που εκδηλώθηκε με την επίσκεψη του το 2016 και την προσφορά του τόσο προς την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και την Ορθόδοξη Εκκλησία για τους σεισμοπαθείς του νησιού.

Ο Αποστολικός Νούντσιος πρόσφερε στο Δήμαρχο μετάλλιο εκ μέρους του Αγίου Πατέρα και ο Δήμαρχος ειδικό λεύκωμα που αφορά το νησί.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου