Έφθασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Έφθασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Χθες τη νύκτα έφθασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη το Χριστουγεννιάτικο δένδρο: πρόκειται για ένα κόκκινο έλατο ύψους 25 μέτρων  που προέρχεται από  τα  Δάση του  Lagorai,στο Trentino, δώρο του Δήμου  των Scurelle. Τη στιγμή που κόπηκε στις 13 Νοεμβρίου – αναφέρει το Ράδιο του Βατικανού – τα παιδιά του δημοτικού σχολείου φύτεψαν μια σαρανταριά  νέα  κόκκινα μικρά έλατα   και  πεύκα  σε μία περιοχή  που ένα παράσιτο είχε κτυπήσει  μερικά δένδρα. Το  ξύλο από το έλατο, όπως κάθε χρόνο θα χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα εγκαινιαστεί  στις 9 του προσεχούς Δεκεμβρίου στις 16.40,  μαζί με τη Φάτνη  που φέτος θα φθάσει από τη Μάλτα. Θα παραμείνουν αναμμένα  μέχρι τη νύκτα  της Κυριακής 8 Ιανουαρίου  που ολοκληρώνονται οι Εορτές των Χριστουγέννων.

Και φέτος, όπως εξηγεί ο ραδιοφωνικός σταθμός, το δένδρο θα στολιστεί από μπάλες πηλού  ζωγραφισμένες από παιδιά  που νοσηλεύονται σε ογκολογικά θεραπευτικά κέντρα της Ιταλίας. Αυτά τα παιδιά, με τους γονείς τους, συμμετείχαν  σε ένα πρόγραμμα  κεραμικό-θεραπευτικής  δημιουργίας  στα νοσοκομειακά διαρκή εργαστήρια  που  συντονίζουν από το Ίδρυμα e Contessa Lene Thun Onlus.  Πάνω στο δένδρο θα τοποθετηθούν 18.00 λαμπάκια  με τεχνολογία που θα έχουν κατανάλωση όλα 1,7 KW.

Το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου  μία αντιπροσωπεία από το  Trentino και την  Malta,  μαζί με μερικά παιδιά  που  κατασκεύασαν τις μπάλες, θα γίνουν  δεκτά σε ακρόαση από τον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσημη παρουσίαση  των δώρων.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου