ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Ο μήνας Φεβρουάριος για την ενοριακή κοινότητα της Μητροπόλεως χαρακτηρίστηκε από διάφορες ποιμαντικές και λειτουργικές δράσεις και δραστηριότητες απευθυνόμενες είτε σε ολόκληρη την κοινότητα είτε σε ιδιαίτερες κατηγορίες πιστών όπως εκείνης του κατηχητικού κέντρου.

Όπως κάθε χρόνο ξεκινάμε με τη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου όπου με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας τιμήσαμε και φέτος -με την επισημότητα που αρμόζει στην περίσταση- τη μεγάλη πανήγυρη του Μητροπολιτικού μας Ναού. Και σε αυτή την πανήγυρη, όπως κάθε Κυριακή,  αρκετά από τα παιδιά του κατηχητικού συμμετείχαν ενεργά στην Ιεροτελεστία υπηρετώντας ως λειτουργοϋπηρέτες στο Ιερό. Σαν ανταμοιβή και επιβράβευση για την παραδειγματική αφοσίωση με την όποια πάντοτε συνεργούν στην αρτιότητα των Ιεροτελεστιών διοργανώσαμε το γνωστό CATÉ-CHEF. Ο διαγωνισμός μαγειρικής έλαβε χώρα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με την παρουσία παιδιών, γονέων, κατηχητριών και του εφημερίου. Τα χαμόγελα ήταν πολλά, όσοι δοκίμασαν τα νόστιμα πανκεικς και μαφινς είναι ακόμα εν ζωή. Οπότε όλα καλά!

Όμως στα παιδιά αρέσει η ψυχαγωγία. Ζήτησαν, λοιπόν, να έχουν ένα αποκριάτικο πάρτι. Και όταν τα παιδιά ζητάνε πράγματα σωστά και όχι ιδιαιτέρως δύσκολα δεν πρέπει να τα αποθαρρύνουμε. Έτσι, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου αποκριάτικο πάρτι όπου κυριάρχησε η μουσική, ο χορός και τα ομαδικά παιχνίδια, τύπου survivorκαι όχι μόνο. Οι γονείς είχαν ετοιμάσει άφθονα κεράσματα ενώ τα παιδιά είχαν από το προηγούμενο Σάββατο προβλέψει να φτιάξουν χειροποίητες μάσκες για εκείνους που δεν θα είχαν.

Μετά από ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα όλοι, οι ανέμελοι μικροί αλλά και οι μεγάλοι που αφήσαμε για λίγο στην άκρη του μυαλού τα καθημερινά μας, επιστρέψαμε στις οικίες μας χαμογελαστοί, χαρούμενοι, ευχαριστημένοι (και ο εφημέριος ικανοποιημένος για γεμάτη ζωντάνια ενοριακή κοινότητα που έχει την ευλογία και την τιμή να διακονεί).

π. Γ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου