ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο οι ενορίτες της Μητροπόλεως έζησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών. Ανήμερα της Εορτής της Παναγίας της Λούρδης, στο παρεκκλήσιο της Θείας Ευσπλαχνίας, έλαβε χώρα η έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου, όπου περίπου δύο ώρες οι πιστοί αφιέρωσαν στην προσωπική αλλά και συλλογική προσευχή.

Οι παρόντες, ενώπιον του Ευχαριστιακού Ιησού ανοίξαμε την καρδιά μας με τη σιγουριά ότι ο Θεός ανταποκρίνεται με πατρική αγάπη μέσα στην σιωπή σε όλους εκείνους που τον επισκέπτονται ανεξαιρέτως αρκεί να υπάρχει στην πόρτα της ψυχής μας έστω μία ελάχιστη χαραμάδα από την οποία θα εισέλθει. Εναποθέσαμε προς το Θεό και Σωτήρα, που είναι εκεί πάντα παρών και περιμένει καρτερικά, κάθε μας σκέψη, λύπη, βάσανο, χαρά και ελπίδα.

Φυσικά δεήσεις απευθύναμε και στη Μητέρα όλων των Χριστιανών την Παναγία Θεοτόκο Μαρία πλέκοντας ένα στεφάνι προσευχής και χαιρετισμών προς Εκείνη απαγγέλλοντας του Αγίο Ροδάριο.

Ο σκοπός της προσευχής μας ήταν για τους ασθενείς. Για όλα εκείνα γνωστά και άγνωστα, τα κοντινά και τα μακρινά πρόσωπα που είτε στο σώμα είτε στο πνεύμα βασανίζονται από τη δοκιμασία του πόνου και της αρρώστιας προσδοκώντας την πολυπόθητη θεραπεία. Για να είναι για εκείνους βάλσαμο ανακούφισης η δική μας σκέψη και προσευχή αλλά και ευκαιρία για όλους τους υγιείς να εκτιμήσουν το δώρο και το αγαθό της υγείας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου