«Ένας νέος που δεν ανησυχεί είναι ένας γέρος…»

«Ένας νέος που δεν ανησυχεί είναι ένας γέρος…»

Η Νεολαία είναι συνώνυμο της ανησυχίας και ο μόνος που μπορεί να σας δώσει απάντηση είναι ο Ιησούς Χριστός. Αυτό δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμμετέχοντες στο οικουμενικό συλλαλητήριο των νέων Insieme 2016, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ουάσιγκτον.

 «Αγαπητοί νέοι, ξέρω ότι υπάρχει κάτι, μέσα στις καρδιές σας, που σας ταράζει και που σας κάνει ανήσυχους, γιατί ένας νέος που δεν είναι ανήσυχος είναι ένας γέρος», επειδή «η νεότητα δημιουργεί ανησυχία», λέει ο Άγιος Πατέρας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

 «Και να είσαι σίγουρος, σου το εγγυώμαι: δε θα αισθανθείς απογοητευμένος, ο Θεός δεν απογοητεύει κανένα», συνεχίζει ο Ποντίφικας, προσθέτοντας: «Ο Ιησούς σε περιμένει, είναι Εκείνος που έχει φυτεύσει στην καρδιά σου τους σπόρους της ανησυχίας».

«Εμπρός! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Δοκίμασε! Και στη συνέχεια τηλεφώνησέ μου», καταλήγει ο Πάπας απευθυνόμενος προς κάθε νέο και νέα που συμμετέχει στο Insieme 2016.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου