«Ένας νέος που δεν ανησυχεί είναι ένας γέρος…»

«Ένας νέος που δεν ανησυχεί είναι ένας γέρος…»

Η Νεολαία είναι συνώνυμο της ανησυχίας και ο μόνος που μπορεί να σας δώσει απάντηση είναι ο Ιησούς Χριστός. Αυτό δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμμετέχοντες στο οικουμενικό συλλαλητήριο των νέων Insieme 2016, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ουάσιγκτον.

 «Αγαπητοί νέοι, ξέρω ότι υπάρχει κάτι, μέσα στις καρδιές σας, που σας ταράζει και που σας κάνει ανήσυχους, γιατί ένας νέος που δεν είναι ανήσυχος είναι ένας γέρος», επειδή «η νεότητα δημιουργεί ανησυχία», λέει ο Άγιος Πατέρας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

 «Και να είσαι σίγουρος, σου το εγγυώμαι: δε θα αισθανθείς απογοητευμένος, ο Θεός δεν απογοητεύει κανένα», συνεχίζει ο Ποντίφικας, προσθέτοντας: «Ο Ιησούς σε περιμένει, είναι Εκείνος που έχει φυτεύσει στην καρδιά σου τους σπόρους της ανησυχίας».

«Εμπρός! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Δοκίμασε! Και στη συνέχεια τηλεφώνησέ μου», καταλήγει ο Πάπας απευθυνόμενος προς κάθε νέο και νέα που συμμετέχει στο Insieme 2016.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου