ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΡΑΚΟΒΙΑ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΡΑΚΟΒΙΑ 2016

Πέμπτη 21 Ιουλίου:

Σήμερα και τα τρία ελληνικά γκρουπ που φιλοξενούνται στις ενορίες του Sosnowiec συγκεντρώθηκαν μαζί με κατεύθυνση την εκκλησία του Świetego Michała. Εκεί συμπροσευχηθήκαμε με την ομάδα της Τσεχίας που φιλοξενείται επίσης στην ίδια περιοχή.

Η μέρα μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο κάστρο Ogrodzeniec. Μετά την περιήγησή μας εκεί κατευθυνθήκαμε προς την έρημο Chechła. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα προσευχής και περισυλλογής, νέοι από διάφορα μέρη του κόσμου συμμετείχαν στη διεξαγωγή της θείας λειτουργίας, στην οποία προΐστατο ο επίσκοπος του Sosnowiec Εδουάρδος με τον επίσκοπό μας Πέτρο και μεγάλο αριθμό ιερέων. Τμήματα της θείας Λειτουργίας, όπως οι Δεήσεις και τα αναγνώσματα, διαβάστηκαν στην ισπανική, ελληνική, πολωνική και τσέχικη γλώσσα, ενώ η καθιερωμένη, στη λειτουργία, ομιλία έγινε από τον σεβασμιότατο Πέτρο. Μέσα από αυτήν ο τελευταίος προσκάλεσε τους νέους να είναι προσεκτικοί, να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους, ώστε να αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι συνεχώς παρών δίπλα μας ακόμη και όταν δεν τον καταλαβαίνουμε.

Στη συνέχεια η προσευχή έδωσε τη θέση της στη διασκέδαση, αφού οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ετοιμάσει για τους νέους προσκυνητές τοπικές γεύσεις και λιχουδιές, ενώ διάφορα συγκροτήματα και ομάδες τραγουδούσαν και χόρευαν προς ευχαρίστηση του κοινού τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου