ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ “ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ” ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ “ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ο κορωνοϊός δε σταματά τα “τέρατα”( παιδόφιλους) ούτε όμως κι εμάς !
Με αυτά τα λόγια ο σικελός ιερέας π. Fortumato di Nato, ιδρυτής και Πρόεδρος, από το 1989, της οργάνωσης “ Meter Onlus”, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει αύξηση κατά 40% στις προσπάθειες ενηλίκων παιδόφιλων να βρουν ανήλικα θύματα μέσω ίντερνετ ! Η αιτία φυσικά η απομόνωση στα σπίτια και οι πολλές ελεύθερες ώρες των παιδιών να σερφάρουν στο διαδίκτυο, συχνά χωρίς δυνατότητα ελέγχουν των γονέων τους.
Η οργάνωση του π. Di Nato, που ιδρύθηκε πριν 31 χρόνια στην περιοχή της Avoia, έχει σκοπό την καταπολέμηση της παιδοφιλίας και της εκμετάλλευσης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Παρουσιάζει συνεχή και έντονη δραστηριότητα : ερευνά, ενημερώνει και καταγγέλλει στις αρμόδιες ιταλικές και ευρωπαϊκές αρχές προσπάθειες εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου, έχει τηλεφωνική γραμμή βοηθείας, συμπαρίσταται στα θύματα και τις οικογένειές τους, συμμετέχει σε τοπικές και διεθνείς Επιτροπές που συντονίζουν την προστασία ανηλίκων, προτείνει αλλαγές στη νομοθεσία, κάνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης ( από 25-4 ως 3-5-2020 θα γίνει η 24η ετήσια πανιταλική ενημέρωση για τα παιδιά θύματα ) Λόγω της συνεχούς δράσης της και της αξιοπιστίας της έχει λάβει πάνω από 50 τιμητικές διακρίσεις από κράτη και διεθνείς οργανισμούς και συνεχίζει απτόητη !
Ο π. Di Nato, γεννηθείς το 1963, είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα : εκτός της καθημερινής ασχολίας του με την Οργάνωση, την οποία αφιέρωσε, όπως φαίνεται και απ΄την ονομασία της στην Παναγία, είναι βικάριος της τοπικής Επισκοπής και καθηγητής Βιοηθικής στο Ανώτατο Ινστιτούτο Βιοηθικής και Σεξολογίας του Σαλεσιανού Ποντιφικού Πανεπιστημίου της Μεσίνας.

Πληροφορίες από associazionemeter.org
Φωτογραφία από αρχείο VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου