Ένας Έλληνας γιατρός συναντά τον Πάπα

Ένας Έλληνας γιατρός συναντά τον Πάπα

Ο καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Βάρδας έγινε ο πρώτος Έλληνας γιατρός, που συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη, όταν το προεδρείο της μεγαλύτερης επιστημονικής εταιρείας στον κόσμο, είχε εγκάρδια συνάντηση γνωριμίας με τον Ποντίφικα στη Ρώμη.

Εκείνο που εξέπληξε τους συνομιλητές του – εκτός από την ταπεινοφροσύνη – ήταν το γεγονός ότι έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τις ιατρικές και επιστημονικές εξελίξεις. Μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προσφορά της καρδιολογίας στην ανθρωπότητα, λέγοντας ότι οι καρδιολόγοι είναι μία ιατρική ειδικότητα, που έχει παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των καρδιοπαθών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία παρέλυσαν πρόσκαιρα την Ιταλική πρωτεύουσα, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και έκλεισε με την ομιλία του τις εργασίες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 30.000 επιστήμονες από 120 χώρες!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου