Ένας Έλληνας γιατρός συναντά τον Πάπα

Ένας Έλληνας γιατρός συναντά τον Πάπα

Ο καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Βάρδας έγινε ο πρώτος Έλληνας γιατρός, που συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη, όταν το προεδρείο της μεγαλύτερης επιστημονικής εταιρείας στον κόσμο, είχε εγκάρδια συνάντηση γνωριμίας με τον Ποντίφικα στη Ρώμη.

Εκείνο που εξέπληξε τους συνομιλητές του – εκτός από την ταπεινοφροσύνη – ήταν το γεγονός ότι έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τις ιατρικές και επιστημονικές εξελίξεις. Μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προσφορά της καρδιολογίας στην ανθρωπότητα, λέγοντας ότι οι καρδιολόγοι είναι μία ιατρική ειδικότητα, που έχει παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των καρδιοπαθών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία παρέλυσαν πρόσκαιρα την Ιταλική πρωτεύουσα, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και έκλεισε με την ομιλία του τις εργασίες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 30.000 επιστήμονες από 120 χώρες!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου