Ένας από τους αναπνευστήρες που δωρίστηκε από τον Πάπα, έφτασε στον προορισμό του

2

Ένας από τους αναπνευστήρες που δωρίστηκε από τον Πάπα, έφτασε στον προορισμό του

Ένας από τους τέσσερις αναπνευστήρες πνευμόνων που δωρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο έφτασε στο Νοσοκομείο του Καμπάνχα της βραζιλιάνικης πολιτείας Pará, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των αυτόχθονων πληθυσμών στην καταπολέμηση του κοροναϊού.
«Ήταν μια όμορφη δράση αλληλεγγύης του Πάπα Φραγκίσκου μέσω της Αποστολικής Νουντσιατούρας για το Νοσοκομείο αφιερωμένο στους άρρωστους του Covid-19 στο Μαραμπά. Ζητάμε να χρησιμοποιηθεί ειδικά για αυτόχθονες πληθυσμούς, καθώς είναι οι πιο άποροι », δήλωσε στο Vatican News ο Επίσκοπος Μαραμπά, Vital Corbellini. Σε ένα βίντεο, που δημοσίευσε στον ιστότοπο της επισκοπής, ο Σεβασμιότατος Vital, ενώ μιλώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου, εξήγησε ότι η πνευμονική αναπνευστική συσκευή θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο και ευχαριστεί την καρδιά του Πάπα Φραγκίσκου και του Αποσολτικού Νουντσίου, ελπίζοντας ότι οι συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών.

Χθες η άφιξη του αναπνευστήρα
Ο αναπνευστήρας – ένας από τους τέσσερις που στάλθηκε από το Βατικανό στη Βραζιλία – μαζί με έναν μετρητή θερμοκρασίας, έφτασε στο Μαραμπά την Κυριακή και παραδόθηκε από τον επιχώριο επίσκοπο στο συντονιστή της μονάδας υγείας σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Υπάρχουν 10 κρεβάτια στην εγκατάσταση για αυτόχθονες ασθενείς με Covid-19, δύο εκ των οποίων χρησιμοποιούνται επί του παρόντος.
Ο Φραγκίσκος ενδιαφέρεται για τους αυτόχθονες
«Ο Πάπας νοιάζεται για τους αυτόχθονες πληθυσμούς των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται συχνά. Η κυβέρνηση δεν δίνει μεγάλη προσοχή σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τα εδάφη, τα δάση και τα ποτάμια τους καταλαμβάνονται: γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη και να τους βοηθάμε να ζήσουν καλύτερα. Τώρα έχουμε αυτή τη συσκευή που μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση ζωών και την παραδίδουμε εδώ, σε αυτό το πολύ σημαντικό νοσοκομείο στο Μαραμπά “, δήλωσε ο Ο Σεβασμιότατος Vital Corbellini στο” Jornal Liberal “. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του κράτους της Amapá, που συνορεύει με αυτό του Pará, το ποσοστό πληρότητας των κλινών ICU στα δύο περιφερειακά νοσοκομεία του Marabá αγγίζει το 91%.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου