Ένα νέο παρεκκλήσι στη μνήμη των θυμάτων των σεισμών.

Ένα νέο παρεκκλήσι στη μνήμη των θυμάτων των σεισμών.

Ως απόδειξη ελπίδας  και αναγέννησης της κοινότητας της  Pescara del Tronto είναι το παρεκκλήσι  που δομήθηκε στο κοιμητήριο  στη μνήμη  των θυμάτων  του  καταστρεπτικού σεισμού της 24ης  περασμένου Αυγούστου, το οποίο θα εγκαινιαστεί σήμερα 1η Νοεμβρίου, εορτή  των Αγίων Πάντων. Η δομή από ξύλο των 30τμ δέχτηκε την επίσκεψη του Καρδιναλίου  Angelo Bagnasco την περασμένη Τετάρτη  και  ανεγέρθηκε μες πρωτοβουλία της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του  Ascoli Piceno χάρη στη γενναιόδωρη  συμμετοχή μερικών ευεργετών.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα προβλέπεται να τελεστεί η Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο του  Ascoli Piceno, Σεβασμιότατο Giovanni D’Ercole, ο οποίος δήλωσε: «το Παρεκκλήσι  καλά  προσαρμοσμένο στο  περιβάλλον, είναι η πρώτη δομή που έγινε  στην κοινότητα  της Arquata μετά τον τρομερό σεισμό  και αντιπροσωπεύει  ένα  απτό σημάδι  της οικοδόμησης της ελπίδας, αλλά είναι και ένα σύμβολο για όλη την κοινότητα που δεσμεύεται να αναγεννηθεί  πάνω στα ερείπια του σεισμού».

Αυτή η  κατασκευή, εξήγησε ο Επίσκοπος «είναι αφιερωμένη στα θύματα  του σεισμού  των οποίων τα ονόματα θα παραμείνουν σε παντοτινή μνήμη. Στις 24 κάθε μήνα  θα τελείται  η Θεία Λειτουργία  στη μνήμη τους. Είθε η μνήμη τους να εγείρει  σε όλους  μια δυνατή δέσμευση  για να ανοικοδομηθεί  η κοινότητα  πάνω σε σταθερά θεμέλια  της αλληλεγγύης  και της πίστης. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου