“σημαντικό οικουμενικό ταξίδι βοηθείστε με να γίνει αντιληπτό το νόημα”

“σημαντικό οικουμενικό ταξίδι βοηθείστε με να γίνει αντιληπτό το νόημα”

“Καλημέρα σε όλους σας, σας ευχαριστώ για την συνοδεία  και για την εργασία σας. Αυτό το ταξίδι είναι ένα ταξίδι σημαντικό  διότι είναι ένα ταξίδι εκκλησιαστικό  στον τομέα του οικουμενισμού. Η εργασία σας θα βοηθήσει πολύ να γίνει αντιληπτό το νόημα, ο κόσμος να το καταλάβει καλά. Ευχαριστώπολύ”.

Με αυτά τα λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε του 70 δημοσιογράφους  παρόντες στην πτήση  που το έφερε από τη Ρώμη στην  Lund, για το ταξίδι των δύο ημερών  στη Σουηδία  με την ευκαιρία της Μνήμης  της επετείου των 50 χρόνων  οικουμενικού διαλόγου μεταξύ Καθολικών και Λουθηρανών.

Όπως ήδη έχει γίνει συνήθεια, ο Πάπας χαιρέτησε ένα προς ένα  τους διαφόρους εκπροσώπους  των ΜΜΕ  που τον συνόδευαν  στο 17ο  διεθνές ταξίδι του ανταλλάσσοντας με μερικούς και αστειάκια.  Όπως παράδειγμα με την απεσταλμένη  της  Tv2000, Cristiana Caricato, η οποία πρόσεξε  το καινούριο κούρεμα των μαλλιών του, και εκείνος απάντησε: «Ναι,  και τώρα το άσπρο παπικό καπελάκι μου είναι φαρδύ!».   Ο Ποντίφικας σταμάτησε ιδιαίτερα  στους Σουηδούς δημοσιογράφους που ήταν στο αεροπλάνο. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου