“σημαντικό οικουμενικό ταξίδι βοηθείστε με να γίνει αντιληπτό το νόημα”

“σημαντικό οικουμενικό ταξίδι βοηθείστε με να γίνει αντιληπτό το νόημα”

“Καλημέρα σε όλους σας, σας ευχαριστώ για την συνοδεία  και για την εργασία σας. Αυτό το ταξίδι είναι ένα ταξίδι σημαντικό  διότι είναι ένα ταξίδι εκκλησιαστικό  στον τομέα του οικουμενισμού. Η εργασία σας θα βοηθήσει πολύ να γίνει αντιληπτό το νόημα, ο κόσμος να το καταλάβει καλά. Ευχαριστώπολύ”.

Με αυτά τα λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε του 70 δημοσιογράφους  παρόντες στην πτήση  που το έφερε από τη Ρώμη στην  Lund, για το ταξίδι των δύο ημερών  στη Σουηδία  με την ευκαιρία της Μνήμης  της επετείου των 50 χρόνων  οικουμενικού διαλόγου μεταξύ Καθολικών και Λουθηρανών.

Όπως ήδη έχει γίνει συνήθεια, ο Πάπας χαιρέτησε ένα προς ένα  τους διαφόρους εκπροσώπους  των ΜΜΕ  που τον συνόδευαν  στο 17ο  διεθνές ταξίδι του ανταλλάσσοντας με μερικούς και αστειάκια.  Όπως παράδειγμα με την απεσταλμένη  της  Tv2000, Cristiana Caricato, η οποία πρόσεξε  το καινούριο κούρεμα των μαλλιών του, και εκείνος απάντησε: «Ναι,  και τώρα το άσπρο παπικό καπελάκι μου είναι φαρδύ!».   Ο Ποντίφικας σταμάτησε ιδιαίτερα  στους Σουηδούς δημοσιογράφους που ήταν στο αεροπλάνο. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου