Ένα νέο κέντρο για τους εγκαταλειμμένους

1

Ένα νέο κέντρο για τους εγκαταλειμμένους

Σε μια δύσκολη στιγμή, που είναι πιο εύκολο να αποκλείσουμε κάποιον παρά να ανοίξουμε τα χέρια μας για να καλωσορίσουμε, το “Fonte di Ismaele” γεννιέται στη Ρώμη, ένα κέντρο αλληλεγγύης για τους πιο μικρούς της κοινωνίας.

Το κέντρο των εγκαταλελειμμένων
Ένα έργο που γεννήθηκε, με τη συνεργασία των Φιλανθρωπικών Οργανώσεων του Βατικανού, σχεδιασμένο να υποδέχεται τους μικρούς, τους πιο αδύναμους, τους πιο αποκλεισμένους, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το “Fonte di Ismaele” γεννήθηκε στη Ρώμη, ένα κέντρο που θα βοηθά στις δυσκολίες τους τόσο τις μητέρες όσα και τα παιδιά.
Ένα κέντρο αφιερωμένο στην υποστήριξη και την ακρόαση ανηλίκων, που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικής Αλληλεγγύης και την ένωση “Dorean Dote”.

Το “Fonte di Ismaele” γεννιέται, το κέντρο υποδοχής παιδιών
Το όνομα είναι πολύ ιδιαίτερο: «Ισμαήλ». Σε ένα εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης, ο Ισμαήλ είχε απομακρυνθεί μαζί με τη μητέρα του, μία σκλάβα στο σπίτι του Αβραάμ, από τη ζήλια της Σάρας (σύζυγος του Αβραάμ). Αναγκάστηκε να περιπλανηθεί στην έρημο. Αλλά ο Θεός δεν τον εγκατέλειψε: «Ο Θεός έκανε τον εαυτό του παρών, εξασφαλίζοντάς του το νερό που χρειαζόταν για να διασχίσει την έρημο» Με βάση αυτό το επεισόδιο, γεννήθηκε η επιθυμία για δημιουργία ενός κέντρου, ένα είδος καταφυγίου για όλα τα μικρά και τις μητέρες τους που βρίσκονται σε δυσκολία.
Το κέντρο, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, με την παρουσία του ελεημοσυνάριου του Βατικανού, Σεβασμιοτάτου Krakewski, του Σεβασμιοτάτου Lojudice, αρχιεπισκόπου της Siena-Colle Val D’Elsa-Montalcino και πρόεδρο της ένωσης Dorean Dote, της Lucia Ercoli, συντονίστριας του Ινστιτούτου Ιατρικής Αλληλεγγύης και της Mariella Enoc, προέδρου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Bambino Gesù.

“Πολλά μικρά Ισμαήλ δημιουργούνται σε διάφορες πόλεις”
Σήμερα πάρα πολλά “μικρά Ισμαήλ” δημιουργούνται στην έρημο στα περίχωρα των πόλεών. Το κέντρο ανακαινίστηκε χάρη στη δωρεά της οικογένειας του Dr. Valerio Cicconi. Δεσμευμένη στο τέλος της ζωής της να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και τους άστεγους ανθρώπους.

Η υποστήριξη του Νοσοκομείου “Bambino Gesù”
“Το Κέντρο Fonte d’Ismaele απευθύνεται σε γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και ζητούν να γίνουν δεκτοί, να προστατευθούν και να φροντιστούν χωρίς να θέσουν εμπόδια οικονομικής, γραφειοκρατικής, πολιτιστικής, εθνοτικής και θρησκευτικής φύσης” – εξηγούν στους εκπροσώπους των ενώσεων που παρευρίσκονται στα εγκαίνια.

Η συνεργασία με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Bambino Gesù” παρέχει επίσης στο κέντρο ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για τα μικρά παιδιά.
Προστασία των ασθενέστερων, υποστήριξη για τις μητέρες τους, καταφύγιο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και που χρειάζονται κάθε δυνατή φροντίδα: αυτός είναι ο κεντρικός άξονας του πρόσφατα εγκαινιασμένου κέντρου. Όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή: «ο Θεός ποτέ δεν εγκαταλείπει κανέναν»: και ούτε ο μικρότερος πρέπει να μένει μόνος του.
Κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται , ούτε οι πιο μικροί. Αυτός είναι ο σκοπός του νέου κέντρου που δημιουργήθηκε στη Ρώμη και να δέχεται και να ακούει όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου