Ένα έτος ιεραποστολής για τους μελλοντικούς διπλωμάτες της Αγίας Έδρας

Ένα έτος ιεραποστολής για τους μελλοντικούς διπλωμάτες της Αγίας Έδρας

Το είχε προαναγγείλει  στο τελικό κήρυγμά του κατά τη Σύνοδο για την Αμαζονία, και τώρα  αυτό γίνεται πράξη. Ο Πάπας Φραγκίσκος  έγραψε στο Σεβασμιότατο   Joseph Marino, νέο Πρόεδρο της Ποντιφικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας  – η σχολή  για την εκπαίδευση  του διπλωματικού προσωπικού τη Αγίας Έδρας – ζητώντας να προβλέπεται στην εκπαίδευση ένα έτος σε ιεραποστολή  σε κάποια τοπική Εκκλησία. Η επιστολή  του Ποντίφικα έχει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθυμίζει  “ την επιθυμία  για τους ιερείς που ετοιμάζονται  για την διπλωματική Υπηρεσία  της Αγίας Έδρας  να αφιερώνουν ένα έτος  της εκπαίδευσής τους  με την υπηρεσία τους σε μία ιεραποστολή  σε κάποια εκκλησιαστική επαρχία”.

“Είμαι πεπεισμένος – προσθέτει-  ότι μια τέτοια εμπειρία  θα μπορέσει  να είναι χρήσιμη  και όλοι οι νέοι που ετοιμάζονται  ή αρχίζουν την ιερατική τους  αποστολή αλλά ιδιαίτερα για εκείνους που στο μέλλον  θα κληθούν να  συνεργαστούν  με τους Ποντιφικούς Εκπροσώπους και  στη συνέχεια , θα μπορέσουν  με τη σειρά τους να γίνουν Απεσταλμένοι  της Αγίας Έδρας στα Κράτη και τις τοπικές Εκκλησίες”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου