ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται περισσότερα γράφονται και καθημερινά σχολιάζονται  τα νέα υπό κατασκευή ΚΥΤ που συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις των κυβερνώντων  μεταξύ των προτάσεων για την επίλυση του προσφυγικού που τόσο ταλανίζει  την Πατρίδα μας.

Είχαμε την ευκαιρία χθες να επισκεφθούμε ένα τέτοιο ΚΥΤ στη Σάμο. Βρίσκεται  σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το Βαθύ της Σάμου. Είναι ένα αληθινό εργοτάξιο, το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και φαίνεται ότι το έργο δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Σκοπός του είναι να αποσυμφορήσει  και μακάρι να καταργήσει το  Hotspot που λειτουργεί στο Βαθύ της Σάμου. Αυτό αποτελεί ντροπή τόσο για τη Χώρα μας όσο και για τους ανθρώπου που βιώνουν εκεί. Οι  είναι απάνθρωπες συνθήκες και προσβάλλουν την προσωπικότητα και το πρόσωπα όλων των εκείνων που βιώνουν εκεί εν αναμονή της ευλογημένης ώρας που θα μπορέσουν να ξεκινήσουν για κάποια γη της επαγγελίας.

Η  αλήθεια είναι ότι το κέντρο που επισκεφθήκαμε μας έδωσε μία θετική εικόνα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις προτάσεις  που μελετούνται ή και άλλες που ακόμη θα προταθούν ώστε να δοθεί κάποια ανθρώπινη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά μας νησιά  και ιδιαίτερα τη Λέσβος, τη Σάμο και τη Χίο.

Φαίνεται όμως ότι οι μόνιμοι κάτοικοι  αυτών των νησιών δυσπιστούν στα λεγόμενα όλων των κυβερνήσεων  και δεν πείθονται  ότι αυτά που τους υπόσχονται μπορούν και να υλοποιηθούν όπως ακριβώς τα υπόσχονται

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται βεβιασμένες και μονομερείς κινήσεις. Εκείνο που θελήσαμε να πούμε ακόμη και από άμβωνος είναι, ότι πάση θυσία οι λύσεις που προτείνονται και υλοποιούνται πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα τόσο των μόνιμων κατοίκων αυτών των ηρωικών νησιών όσο και των δυστυχισμένων αυτών αδελφών μας που αναζητούν μία καλύτερη ζωή.

Όποιος ή όποιοι βρουν τη Σολομώντα λύση θα είναι και αυτοί ήρωες και άξιοι της εμπιστοσύνης του λαού. Μακάρι αυτό να γίνει σύντομα!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου