Ένα εκατομμύριο μικρά παιδιά προσεύχονται απαγγέλλοντας το ροδάριο για το καλό του κόσμου

2

Ένα εκατομμύριο μικρά παιδιά προσεύχονται απαγγέλλοντας το ροδάριο για το καλό του κόσμου

«Ας απαγγέλλουμε το ροδάριο με πίστη καθημερινά: είναι ένα όπλο που μας προστατεύει από τα κακά και τους πειρασμούς»: αυτά ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, μέσω ενός tweet, αναφερόμενος στην παγκόσμια πρωτοβουλία Βοήθεια προς την Εκκλησία που υποφέρει για να ζητήσουμε την ειρήνη, την ενότητα και το τέλος της πανδημίας. Ο πατέρας Martino Puerto di Serrano, εκκλησιαστικός βοηθός: «Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Το ροδάριο είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στο δαίμονα». Η εκδήλωση πρωτοξεκίνησε το 2005 στη Βενεζουέλα, μετά από μια υπόσχεση του Πατέρα Πίου.
«Σήμερα και αύριο, ένα εκατομμύριο μικρά παιδιά απαγγέλλουν το Ροδάριο σε ολόκληρο τον κόσμο. Απαγγέλλοντας με πίστη το Ροδάριο καθημερινά: γίνεται ένα όπλο που μας προστατεύει από τα κακά και τους πειρασμούς. “Children Praying”. Αυτό είναι το tweet του Πάπα για την εξαιρετική πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από την Acs το Ποντιφικό Ίδρυμα «Aiuto alla Chiesa che soffre”.
Από την Αλγερία έως τη Νέα Ζηλανδία, από την Ιταλία έως την Ιαπωνία, η έκκληση των μικρών παιδιών προς την Maria al Cielo (Μαρία του Ουρανού) για να ζητήσουν την ειρήνη, την ενότητα και το τέλος της πανδημίας. Η πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο, σε όλα τα σχολεία που αποφάσισαν να υποστηρίξουν αυτή την εκστρατεία αγάπης η οποία δημιουργήθηκε το 2005 στη Βενεζουέλα και την οποία υποστήριξε ο Πάπας την περασμένη Κυριακή με την ευκαιρία του Angelus.

Ροδάριο, ισχυρό όπλο στα χέρια των μικρών παιδιών
Στην εποχή μας που κυριαρχείται από τον εγωισμό, τους πολέμους και την αναγέννηση των εθνικισμών, η προσευχή απαγγέλλοντας το ροδάριο καθίσταται απαραίτητη, αλλά αποτελεί και ένα ισχυρό όπλο, εφόσον ανατεθεί σε ένα πλήθος απλών και αγνών ψυχών όπως εκείνες των μικρών παιδιών. Ο πατέρας Martino Puerto di Serrano είναι πεπεισμένος γι αυτό: «Η πρόθεσή μας είναι ακριβώς αυτή, του να αλλάξουμε τον κόσμο, και το ροδάριο αποτελεί τη σωστή προσευχή για να το πράξουμε. Ο ίδιος ο Άγιος Πατέρας το είπε: «οφείλουμε να προσευχόμαστε απαγγέλλοντας το ροδάριο για να υπερασπιστούμε την Εκκλησία και την ανθρωπότητα από τις επιθέσεις του δαίμονα».

Η υπόσχεση του Πάτερα Πίου
Ογδόντα χώρες σε όλες τις ηπείρους ενώνονται για να ζητήσουν από τον Κύριο έναν καταρράκτη από χάρες και ευλογίες υπενθυμίζοντας το επεισόδιο που έδωσε έναυσμα γι’ αυτό το γεγονός. Ο ίδιος ο πατέρας Martino Puerto di Serrano το υπενθυμίζει: «Μια από τις κυρίες που το 2005 στην Βενεζουέλα, συνόδευε τα παιδιά που προσεύχονταν απαγγέλλοντας το ροδάριο μπροστά σε ένα ιερό της Παναγίας, θυμήθηκε μια υπόσχεση που είχε δώσει ο Πάτερ Πίος: εάν ένα εκατομμύριο μικρά παιδιά προσευχόντουσαν απαγγέλλοντας όλα μαζί το Ροδάριο, ο κόσμος θα άλλαζε. Ιδού πώς γεννήθηκε αυτή η πρωτοβουλία μας».

Κοινωνία με τους διωκόμενους χριστιανούς
Στους σκοπούς της προσευχής υπάρχει ακόμη ένας στόχος: εκείνος που να ζητήσουμε από την Μαρία την μεσολάβησή της για να επιτευχθεί η σωτηρία όλων των διωκόμενων χριστιανών: «Αποτελεί μια επιθυμία – λέει ο πατέρας Martino Puerto di Serrano – την οποία η Acs συνοδεύει με συγκεκριμένες δράσεις. Αλλά πολύ ποιο σημαντική είναι η πνευματική κοινωνία χωρίς την οποία η Εκκλησία δεν μπορεί να προχωρήσει».

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν
Κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε σχολείο μπορεί να αποφασίσει με πλήρη ελευθερία, τον τρόπο οργάνωσης της προσευχής των παιδιών της, Κυριακή και Δευτέρα, χωρίς να επιβληθεί κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο. «Για παράδειγμα, θα υπάρχουν και ομάδες – εξηγεί ο εκκλησιαστικός βοηθός της Acs Ιταλίας – που θα προσεύχονται απαγγέλλοντας το ροδάριο για 24 ώρες. Επιπλέον, καλούνται και οι ενήλικες να συμμετάσχουν: θα μπορούν να το πράξουν σε οποιοδήποτε μέρος, ακόμη και μόνοι τους, οδηγώντας το αυτοκίνητο ή καθήμενοι στο τραμ ή στο μετρό.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου