Ένα αρκουδάκι για την ειρήνη

Ένα αρκουδάκι για την ειρήνη

Ένα διαφορετικό δώρο αυτή τη φορά στον Πάπα Φραγκίσκο από μέρους  μιας ομάδας προσφύγων. Ένα  αρκουδάκι  καλυμμένο από τσιρότα  και φράσεις  εναντίον  όλων των πολέμων  και της ξενοφοβίας.

Το συσκεύασαν  και το πρόσφεραν στον Πάπα Φραγκίσκο  στο τέλος της χθεσινής γενικής  ακρόασης  65 προσφυγόπουλα  προερχόμενα από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και τη Συρία συνοδευόμενα από την οργάνωση  Auxiliuma Castelnuovodi Porto (Bari) και το νέο κέντρο στην Roccadi Papa.

Μαζί με τους μικρούς, οι μητέρες τους  και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, συνοδευόμενοι  από την ιδρυτή της Angelo Chiorazzo.

“Το σπίτι μας  είναι εκεί που κατοικεί η ειρήνη”είναι η φράση που έγραψαν πάνω σε ένα  κουρέλι.  Στον Ποντίφικα τα παιδιά παρουσιάστηκαν  με μία φανέλα  που είχε την επιγραφή: «Δεν είμαι ένας κίνδυνος, βρίσκομε σε κίνδυνο».

Αλλά, εκείνο που έκανε τα παιδιά να αισθάνονται υπερήφανα, ήταν μια τεράστια λευκή σημαία με την Αφρική, την Ιταλία και το Βατικανό που ένωναν  πολλά μικρά έγχρωμα πόδια «για να υπενθυμίζουν τα βήματα που έκαναν για να βρουν μια καλύτερη ζωή»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου