Ένα αρκουδάκι για την ειρήνη

Ένα αρκουδάκι για την ειρήνη

Ένα διαφορετικό δώρο αυτή τη φορά στον Πάπα Φραγκίσκο από μέρους  μιας ομάδας προσφύγων. Ένα  αρκουδάκι  καλυμμένο από τσιρότα  και φράσεις  εναντίον  όλων των πολέμων  και της ξενοφοβίας.

Το συσκεύασαν  και το πρόσφεραν στον Πάπα Φραγκίσκο  στο τέλος της χθεσινής γενικής  ακρόασης  65 προσφυγόπουλα  προερχόμενα από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και τη Συρία συνοδευόμενα από την οργάνωση  Auxiliuma Castelnuovodi Porto (Bari) και το νέο κέντρο στην Roccadi Papa.

Μαζί με τους μικρούς, οι μητέρες τους  και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, συνοδευόμενοι  από την ιδρυτή της Angelo Chiorazzo.

“Το σπίτι μας  είναι εκεί που κατοικεί η ειρήνη”είναι η φράση που έγραψαν πάνω σε ένα  κουρέλι.  Στον Ποντίφικα τα παιδιά παρουσιάστηκαν  με μία φανέλα  που είχε την επιγραφή: «Δεν είμαι ένας κίνδυνος, βρίσκομε σε κίνδυνο».

Αλλά, εκείνο που έκανε τα παιδιά να αισθάνονται υπερήφανα, ήταν μια τεράστια λευκή σημαία με την Αφρική, την Ιταλία και το Βατικανό που ένωναν  πολλά μικρά έγχρωμα πόδια «για να υπενθυμίζουν τα βήματα που έκαναν για να βρουν μια καλύτερη ζωή»

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου