Ελπίδες για συμφιλίωση και ενότητα

Ελπίδες για συμφιλίωση και ενότητα

"Είθε το έτος 2020, το οποίο σηματοδοτεί την 70ή επέτειο από την εκδήλωση του κορεατικού πολέμου, να γίνει η αρχή μιας νέας εποχής ειρήνης και ενότητας, ξεπερνώντας την τραγωδία της διαίρεσης της Χώρας". Αυτά σε ένα μήνυμα, ο κ. Ο Igino Kim Hee-joong, αρχιεπίσκοπος του Gwangju και πρόεδρος της Συνδιάσκεψης των Κορεατικών Επισκόπων, μετά τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, κ Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κ. Kim Jong-un

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου στην πόλη Πανιμανγιόμ, μια πόλη – είπε ο κ. Hee-jong– η οποία  είναι "σύμβολο της διαίρεσης της κορεατικής χερσονήσου". Η εκδήλωση, προσθέτει ον Επίσκοπος, αντιπροσωπεύει "ένα ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, στη βορειοανατολική Ασία και στον κόσμο". Ο κ. Hee-joong υπενθυμίζει επίσης ότι στις 25 Ιουνίου, κατά την 69η επέτειο του «αδελφικού πολέμου της Κορέας», η Καθολική Εκκλησία γιόρτασε την «Ημέρα Προσευχής για τη Συμφωνία και την Ενότητα του Κορεατικού Λαού», με θέμα "Ευλογημένοι από εργάτες της ειρήνης". Με την ευκαιρία αυτή, τελέστηκε η «Θεία Λειτουργία για την ειρήνη» στο Imjingak, ένα χωριό που βρίσκεται στη Αποστρατικοποιημένη Ζώνη (DMZ) στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Διεθνής υποστήριξη και ενθάρρυνση

"Η Καθολική Εκκλησία στην Κορέα απαιτεί να συνεχίσουν να προωθούνται οι συναντήσεις  διαλόγου και ανταλλαγές και ζητά επίσης από τη διεθνή κοινότητα την υποστήριξη και ενθάρρυνση", γράφει ο πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας, ελπίζοντας ότι οι διασκέψεις κορυφής μεταξύ Νότιας Κορέας, Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας φέρνουν "καλά νέα για να μειώσουν το άγχος και ταυτόχρονα να αυξήσουν την ελπίδα". "Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πορεία προς τη διαρκή ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο", κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος, "η ημέρα της συμφιλίωσης και της ενότητας των Κορεατών θα έρθει σύντομα".

Η έκκληση του Πάπα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου στη διάρκεια της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε επίσης τις ελπίδες του μετά τη συνάντηση Trump-Jong-Un: «Τις τελευταίες ώρες – είπε ο Ποντίφικας – στην Κορέα, δόθηκε ένα καλό παράδειγμα «κουλτούρας συνάντησης». Χαιρετίζω τους πρωταγωνιστές, με την προσευχή και εύχομαι αυτή η σημαντική χειρονομία να αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα στην πορεία της ειρήνης, όχι μόνο στη χερσόνησο αλλά υπέρ του κόσμου ». (Sir Agency)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου