Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται το Ινστιτούτο « Elisa Scala” της Ρώμης

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται το Ινστιτούτο « Elisa Scala”της Ρώμης

Χθες Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο των «Παρασκευών της Ευσπλαχνίας», ο Πάπας Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο  Rino Fisichella, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για το Νέο Ευαγγελισμό , πήγε  στο Ινστιτούτο  Elisa Scala της Ρώμης, ένα κρατικό σχολείο  στην βόρεια ανατολική περιφέρεια της Πρωτεύουσας.

Το Ινστιτούτο  Κατανόησης Elisa Scala δημιουργήθηκε   το έτος 1950. Στη συνέχεια  η δημογραφική αύξηση  της περιοχής, από το έτος 1970, το Ινστιτούτο επεκτάθηκε  και σε άλλα τέσσερα κτήρια.

Ο Άγιος Πατέρας επισκέφθηκε την έδρα του Ινστιτούτου.

Στην άφιξή του έγινε δεκτός από την Διευθύντρια, Καθηγήτρια Claudia Gentili, και από  εκατοντάδες  αγόρια και κορίτσια  που ευρίσκοντο στο Ινστιτούτο για τις απογευματινές τους δραστηριότητες.

Η Καθηγήτρια κα  Gentili   διηγήθηκε  στον Πάπα Φραγκίσκο  την ιστορία του Ινστιτούτου  που από το έτος 2015  είναι συνδεδεμένη με εκείνη της οικογένειας  Scala  της οποίας η κόρη , η μικρή  Elisa  που σύχναζε  στην πρώτη Γυμνασίου  του τότε Ινστιτούτου  Κατανόησης  στη  οδό  Rocca  Camastra, έχασε τραγικά εξ αιτίας μια  λευχαιμίας  σε ηλικία 11 ετών. Η Elizsa ήταν  ένα πολύ ζωηρό κορίτσι και συχνά μιλούσε στον πατέρα της  και τη μητέρα της  για την αγάπη της  στα βιβλία  και τις βιβλιοθήκες. Όταν πέθανε, γεννήθηκε η φυσική επιθυμία των γονιών της να προτείνουν ένα σχέδιο στο σχολείο  για την πραγματοποίηση του ονείρου ης νεκρής κόρης τους: μία αίθουσα  με βιβλία που θα ήταν προσιτή σε όλα τα παιδιά.

Μερικούς μήνες μετά το Δεκέμβριο του 2015  δημιουργήθηκε η «Βιβλιοθήκη Elisa», ένας χώρος  γεμάτος βιβλία. Στη συνέχεια  ακολούθησε  το αρχικό σλόγκαν: «πρόσφερε ένα βιβλίο για την  Elisa”. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από είκοσι χιλιάδες βιβλία  από όλες τι περιοχές της Ιταλίας , από την Ευρώπη  και μέχρι την Αυστραλία.

Το Ινστιτούτο, μόνο λίγους μήνες πριν απέκτησε αναγνώριση από το Δήμο Ρώμης  και το Υπουργείο  Δημόσιας Παιδείας  για να δοθεί το όνομα ου Ινστιτούτου στη μικρή  Elisa.

Στη διάρκεια της επίσκεψης  ο Πάπας συνάντησε τους γονείς  που με συγκίνηση του έδειξαν  τους τόπους  της βιβλιοθήκης. Ο Άγιος Πατέρας  πέρασε μερικά λεπτά μαζί τους  και πρόσφερε μερικούς τόμους  στην βιβλιοθήκη όλους με μία ιδιαίτερη αφιέρωση στην  Elisa.

Τα παιδιά  τραγούδησαν για να δημιουργήσουν  μια ατμόσφαιρα γιορτής  και θερμής υποδοχής για την απρόσμενη επίσκεψη του ΠάπαΦραγκίσκου.

Αφού χαιρέτησε  την Διευθύντρια, τους δασκάλους , το σχολικό προσωπικό, τους γονείς και τα παιδιά ο Πάπας επέστρεψε στον Οίκο Αγία Μάρθα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου