Ένα βιβλίο που συλλέγει την κραυγή των διωγμένων

Ένα βιβλίο που συλλέγει  την κραυγή των διωγμένων

«Εκεί που οι Χριστιανοί πεθαίνουν» είναι το Βιβλίο του «Εκδοτικού Οίκου  Άγιος Παύλος» που έγραψε ο Πανοσιολογιότατος π.   Luigi   Ginami. Ένα κείμενο  που είναι καρπός των ταξιδιών  συμπαράστασης,  που προωθούν το Ίδρυμα  Santina  Onlus, και βάζει το δάκτυλο στην πληγή  όσων υποφέρουν εξ αιτίας της πίστης τους.

Με μια ματιά ειλικρινή και καθαρή, το βιβλίο  του π.  Ginami  συλλέγει  τις ιστορίες πόνων και βασάνων  πολλών ανθρώπων στον κόσμο.   Το κάνει χωρίς προκαταλήψεις , χωρίς να παντρεύει  κάποια αιτία  αλλά μόνο συλλέγοντας  την κραυγή  όποιου  φέρει ακόμη και στο σώμα του  τα σημάδια του αντιθρησκευτικού μίσους.

Οι τόποι των βασάνων

Υπάρχει μια σειρά  γεγονότων  που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο τεσσάρων διαφορετικών αποστολών που έγιναν από αγάπη για το Ευαγγέλιο, για τον Ιησού που ακόμη  και σήμερα  ζει ανάμεσά μας  στη σάρκα των νέων   στην  Garissa, την Kenya. Της  Nasren,  ενός Ιρακινού μικρού κοριτσιού που φαίνονται ακόμη στα μάτια της  η βία  εναντίον της οικογένειάς της. Υπάρχουν επίσης  οι δραματικές μαρτυρίες  της Gaza όπως και οι καταθέσεις του επισκόπου Joe Alessandro που φέρνει στο σώμα του  τα σημάδια μιας παλιάς απόπειρας των φονταμενταλιστών εναντίον του, πάντα  στην  Kenya.

Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι διωγμένοι

Ο π. Luigi Ginami υπενθυμίζει ότι «πρέπει να υπερασπίζεται το μετριοπαθές Ισλάμ» και να καταδικάζουμε  τον φονταμενταλισμό  που σκοτώνει  ακόμη και τους Μουσουλμάνους.  Σύμφωνα με τελευταίες  έρευνες , στη Μέση Ανατολή, από την αρχή  του περασμένου  αιώνα μέχρι σήμερα,  ο χριστιανισμός μειώθηκε  από το 20% στο 4%. Στο Ιράκ  οι Χριστιανοί  είναι περίπου 260 χιλιάδες  αλλά το 2003  ήταν ενάμισι ένα εκατομμύριο.  Αυτά είναι απλώς μερικά στοιχεία  που φωτογραφίζουν  την σε εξέλιξη αιμορραγία  που οφείλεται  και στην  επέκταση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Η ιστορία της Janet

Εμβληματικά  στο Βιβλίο  αναφέρεται η ιστορία  της  Janet Akiny, 22 ετών, που πριν την σκοτώσουν  οι τρομοκράτες  της al-Shabaab στους χώρους του Πανεπιστημίου  της  Garissa, έστειλε ένα μήνυμα  στον αρραβωνιαστικό της ορκίζοντας αγάπη  και ζητώντας προσευχές: “ Οι μάρτυρες του σήμερα – βεβαιώνει ο π. Ginami – δεν βρίσκονται αναρτημένοι  στα Ιερά των  Ναών,  είναι τα παιδιά  που πεθαίνουν  για την πίστη  και για την αγάπη  του Ιησού, όπως οι νέοι της Garissa”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ   ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Ιανουαρίου 2025 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ   Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (2, 1-12) Και ύστερα από κάποιες