Έληξε η Διάσκεψη των Καθολικών Γυναικών

Έληξε η Διάσκεψη των Καθολικών Γυναικών

Ο ρόλος των γυναικών στην Εκκλησία γίνεται θέμα συζήτησης ακόμη και στην Αφρική. Με αυτό το θέμα έληξε προχθές, το 9ο συνέδριο  της Αφρικανικής Περιφέρειας της παγκόσμιας Ένωσης των Καθολικών γυναικών (Umofc- Wucwo).

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο Lilongwe (Malawei) από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με θέμα Γυναίκες της Αφρικής αγγελιοφόροι της ευσπλαχνίας του Θεού. «Ελάτε να δείτε έναν άνθρωπο που μου είπε όλα αυτά που έκανα. ΕίναιαυτόςοΧριστόςσυμμετείχαν150 διεθνείςκαι350 τοπικοίαντιπρόσωποι.

Η πρόεδρος της αφρικανικής Περιφέρειας για την Uucwo, η RosalineNgankuMenga, υπογράμμισε πόσο, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Εκκλησίας και των ΜΚΟ, στη μαύρη ήπειρο παραμένουν «η φτώχεια», «ο αναλφαβητισμός», «η ανισότητα των φύλων», «το AIDS» και «η διαφθορά» στα οποία έχουν προστεθεί, κατά τα τελευταία χρόνια, «η τρομοκρατία», «ο ιός Έμπολα», «η εμπορία ανθρώπων», «η μετανάστευση των νέων» και «η κλιματική αλλαγή».

Ως εκ τούτου, συζητήθηκε το πώς οι γυναίκες, ως «αγγελιοφόροι της ευσπλαχνίας», μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Αφρικής.

Η Umofc, που σήμερα είναι παρούσα σε 62 χώρες και στις πέντε ηπείρους , έχει ως στόχο την προώθηση της συμμετοχής και της συνυπευθυνότητας των γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας, ενθαρρύνοντάς τες  – όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ποντιφικού Συμβουλίου για τους λαϊκούς – «με μια εκπαίδευση που κάνει τις γυναίκες ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Ευαισθητοποιώντας στον σεβασμό της διαφορετικότητας των πολιτισμών, τονώνοντας τα μέλη οργανώσεων να ανοιχθούν στη διεθνή διάσταση, συνεργαζόμενες με άλλες διεθνείς οργανώσεις που επιδιώκουν το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κυρίως των γυναικών, ενθαρρύνοντας τον διάλογο σε οικουμενικό και διαθρησκευτικό πλαίσιο».

ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου