Στο El Salvador, δολοφονήθηκε ο Διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου « Romero»

Στο El Salvador, δολοφονήθηκε ο Διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου «Romero»

Η γη του Ελ Σαλβαδόρ λούζεται και πάλι με αθώο αίμα ενός «καλού ποιμένα »: χθες η δολοφονία του πατέρα Ρικάρντο Κορτέζ στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής. Ο πόνος της Επισκοπής του Zacatecoluca στον οποίο συνόδευε τους ιεροσπουδαστές και αγάπησε την κοινότητα των πιστών. Η δολοφονία γίνεται στη χώρα κατά το έτος ιωβηλαίου των μαρτύρων και της 40ης επετείου από τη δολοφονία του Αγίου Όσκαρ Ρομέρο
Μια «άθλια» πράξη, ένα «άθλιο έγκλημα» που παραμένει ανεξήγητο. Συνοπτικά σε μια δήλωση, η Επισκοπή Zacatecoluca του Ελ Σαλβαδόρ εκφράζει όλη τη θλίψη της για την είδηση του θανάτου του πατέρα Ricardo Antonio Cortez, πρύτανη της φιλοσοφικής σχολής «San Óscar Arnulfo Romero» και ιερέα της επισκοπής Zacatecoluca στην καρδιά του Ελ Σαλβαδόρ.

Ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος
Στην πραγματικότητα, ο ιερέας φέρεται να σκοτώθηκε προχθές το πρωί, χτυπημένος από σφαίρες κατά την οδήγηση του στο 80ο χιλιόμετρο και του μισού δρόμου προς το Tecoluca, στην περιοχή Ramón Grifal, στο San Vicente. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε δίπλα στο όχημά του, σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Διεξάγονται έρευνες από την Εθνική Αστυνομία και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά η φερόμενη δολοφονία δεν έχει καμία εξήγηση προς το παρόν. Χθες τελέστηκε η εξόδια Ιερή Ακολουθία και σήμερα θα γίνει η ταφή του.
Η δυσπιστία για το τι συνέβη λάμπει μέσα από τα λόγια της δήλωσης στην οποία ο επίσκοπος, οι ιερείς, μοναχοί και μοναχές μαζί με τους πιστούς της επισκοπής της Zacatecoluca δίνουν την είδηση. Ο πατέρας Riccardo, όπως αναφέρει η δήλωση, ήταν καλός άνθρωπος, ευγενικός, ενσωματωμένος στην κοινότητά του και αφοσιωμένος στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία των σεμιναρίων καθώς και στη φροντίδα των πιστών που ακολούθησε. Γι ‘αυτό ένα τέτοιο έγκλημα είναι “ανεξήγητο”, γράφουν. Το αθώο αίμα ενός «καλού ιερέα συνεχίζει να ποτίζει τη γη του Ελ Σαλβαδόρ» σε αυτό το «έτος του μαρτυρίου, που τιμά τα 40 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σεβασμιοτάτου Oscar Romero, αλλά και την επέτειο του μαρτύριο του πατέρα Cosme Spessotto και άλλων αδελφών “. Η επισκοπή ευχαριστεί εκείνους που διεξάγουν τις έρευνες και ανακοινώνει το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα αποχαιρετήσει αυτόν τον «καλό βοσκό», για τον οποίο όλοι αναφέρουν ότι ήταν «αφιερωμένος στα πρόβατά του».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 31 Μαΐου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο (1, 39-56) Εκείνες τις μέρες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου