Νέοι χρησιμοποιήστε τη φαντασία της αγάπης σας για τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας

4

Νέοι χρησιμοποιήστε τη φαντασία της αγάπης σας για τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας

Οι νέοι, δέντρα που είναι έτοιμα να αναπτυχθούν, αλλά με στέρεες ρίζες που είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά το Angelus, με αυτά τα λόγια, χαρακτηρίζει τους σημερινούς νέους και τους καλεί να μην ξεχνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ειδικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας. Ζητά από τους νέους μια χειρονομία στοργής, προτείνει τρόπους ώστε να μην αισθάνονται μόνοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους:
Θα ήθελα να καλέσω τους νέους να κάνουν μια τρυφερή χειρονομία προς τους ηλικιωμένους, ειδικά προς εκείνους που είναι περισσότερο μόνοι, σε σπίτια ή σε οίκους ευγηρίας, προς εκείνους που για πολλούς μήνες δεν έχουν δει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αγαπητοί νέοι, ο καθένας από αυτούς τους ηλικιωμένους είναι παππούς σας ή γιαγιά σας! Μην τους αφήνετε μόνους! Χρησιμοποιήστε τη φαντασία της αγάπης σας, τηλεφωνήστε, κάντε βιντεοκλήσεις, στείλετε μηνύματα, ακούστε τους και όποτε αυτό είναι δυνατόν, σεβόμενοι τους υγειονομικούς κανόνες, πηγαίνετε να τους επισκεφτείτε. Στείλτε τους μια αγκαλιά.

Οι ρίζες
Ο Πάπας στη συνέχεια αναφέρει τους στίχους ενός αργεντινού ποιητή, του Francisco Luis Bernárdez, που είχε επικαλεστεί και στο Δουβλίνο το 2018 κατά την Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών, όταν είπε ότι «τα μικρά παιδιά δεν μεγαλώνουν με αγάπη αν δεν μάθουν να επικοινωνούν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους». Για να είμαστε σταθεροί, πράγματι, πρέπει να έχουμε σταθερές ρίζες. Ρίζες που ονομάζονται: παππούδες και γιαγιάδες.
Αυτοί είναι οι ρίζες σας. Ένα δέντρο που αποκόπτεται από τις ρίζες του δεν μεγαλώνει, δεν κάνει λουλούδια και καρπούς. Γι αυτό είναι σημαντική η ένωση και η συνεργασία με τις ρίζες σας. Αυτό που κάνει τα δέντρα να ανθίζουν προέρχεται από αυτό που βρίσκεται υπογείως, λέει ένας ποιητής από την πατρίδα μου. Γι αυτό σας προσκαλώ να χειροκροτήσουμε δυνατά για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, όλοι!
Η σκέψη του Πάπα στη συνέχεια στράφηκε προς τους πιστούς από την Φράνκα (Βραζιλία), προς τους νέους της Αρχιεπισκοπής Modena – Nonantola και προς εκείνους της ενορίας των Αγίων Fabiano και Venanzio της Ρώμης.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου