Το Σώμα του Χριστού

6

Το Σώμα του Χριστού

Κάθε αναγνώστης διαβάζοντας την επιστολή (Ρωμ. 12, 5-16) θα εντυπωσιαστεί απ’ την έκφραση «Σώμα του Χριστού».
Στην επιστολή αυτή σκιαγραφείται ένας οργανισμός, έξοχα υπαρκτός που τα μέλη του ενώ είναι διαφορετικά, συνεργάζονται απόλυτα. Αυτό το σώμα είναι ορατή και οργανωμένη κοινότητα όπου διακρίνεται ο καταμερισμός εργασίας, διότι τα καθήκοντα των μελών είναι διαφορετικά: κάποια διδάσκουν, άλλα διευθύνουν και άλλα υπακούν. Υπάρχουν ακόμη εκείνα «τα μέλη» που κάνουν θαύματα και άλλα που διακρίνουν τα πνεύματα.
Έχουμε λοιπόν μια βασική διαφοροποίηση: Ιεραρχική και Μυστηριακή. Όλες οι διαφορές και η εκ φύσεως διαφορετικότητα της υπηρεσίας εμπλουτίζονται από το ίδιο Άγιο Πνεύμα του Ιησού Χριστού.
Αυτός ο πολύπλοκος και πολύπλευρος οργανισμός είναι το Σώμα της Εκκλησίας που ζει κινείται και εξελίσσεται εδώ στη γη και γίνεται ιστορία. Ο συγγραφέας της επιστολής – ο Παύλος – δείχνει ότι αυτό το σώμα παίρνει μορφή και αυξάνει μέχρι την ημέρα που η ανάπτυξη θα είναι πλήρης, οργανισμός τέλειος που όλα τα μέλη του εν πλήρη κοινωνία με τον Ιησού Χριστό που είναι η κυψέλη, θα ενωθούμε μαζί του για να είναι η χαρά μας πλήρης, μέσα στη Βασιλεία του Θεού Πατέρα.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου