ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ Ν.Β.Α. ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ!

1

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ Ν.Β.Α. ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ!

Την 23-11-2020 ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μια ευχάριστη συνάντηση. Τον επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Παικτών αμερικανικού επαγγελματικού μπάσκετ (ΝΒΑ ) και συγκεκριμένα δύο παίκτες από τους Μιλγουόκι Μπακς, οι Sterling Brown και Kyle Korver και οι Marco Belineli, από Σαν Αντονιο Σπερς, Jonathan Isaac, από Ορλάντο Μάτζικ και Antony Tolliver, πρώην Μεμφις Γκρίζλις. 
Οι καλαθοσφαιριστές παρουσίασαν το έργο της Ένωσης τους για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πάπα ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής αδικίας που υπάρχουν στις κοινότητες των αμερικανών κατοίκων και για τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd μετά από άσκηση αστυνομικής βίας. όπως και για τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.
Επιδίωξαν τη συνάντηση, όπως ανέφεραν, έχοντας πληροφορηθεί το ενδιαφέρον που έδειξε ο Ποντίφικας για τις δημόσιες διαμαρτυρίες τους, σχετικά με τις ανισότητες που υπάρχουν στις ΗΠΑ και δήλωσαν ότι η δύναμη της φωνής τους ενισχύεται όταν βρίσκουν ακροατή ένας παγκόσμιο ηγέτη όπως ο Φραγκίσκος.
Αισθανθήκαμε μεγάλη τιμή, δήλωσε ο Κ.Κorver, να έρθουμε στο Βατικανό και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με έναν άνθρωπο τόσο ανοικτό να μάς ακούσει. Μάς ζήτησε να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη βελτίωση της κατάστασης όλων των ανθρώπων, γιατί οι παρεμβάσεις μας έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και αυτό θα κάνουμε. 
Υ.Γ. Λίγες ώρες αργότερα ο γνωστότερος παίκτης των Μιλγουόκι, χωρίς να τον ακολουθούν ΜΜΕ, επισκέφθηκε και πρόσφερε κούτες τροφίμων σε εκκλησία στην περιοχή των Σεπολίων. Γιατί έτσι κάνουν οι πραγματικά “ μεγάλοι “ όπως ο Giannis Αντετοκούνμπο !

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Catholic News Service

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου