Εκλέχτηκε ο νέος Ηγούμενος των ελασσόνων Καπουκίνων Μοναχών

Εκλέχτηκε ο νέος Ηγούμενος των ελασσόνων Καπουκίνων Μοναχών

Χθες το πρωί 3 Σεπτεμβρίου 2018 οι ελάσσονες Καπουκίνοι Μοναχοί   έχουν ένα νέο Γενικό Ηγούμενο, στο πρόσωπο του 57χρονου  Ιταλού, Π. Roberto Genuin από την Falcade. Εκλέχτηκε από την πρώτη ψηφοφορία με 101 ψήφους  από τους  188 Αδελφούς που εκπροσώπησαν όλο τον κόσμο ,  περισσοτέρους από δέκα χιλιάδες μοναχούς  διασκορπισμένους στις πέντε ηπείρους. Είναι εκείνος που  ανοίγει και πάλι, μετά από 24  χρόνια, τη σειρά των Ιταλών  Γενικών Ηγουμένων των Καπουκίνων Μοναχών.

Ο π.  Padre Roberto έχει ένα πολύ σεβαστό βιογραφικό: Πήρε το πτυχίο   στη φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο  του Λατερανού  με βαθμό άριστα με έπαινο, διετέλεσε αρκετές φορές τοπικός Προϊστάμενος, καθηγητής  και για εννέα χρόνια  Επαρχιακός  Ηγούμενος του Triveneto. Πριν την εκλογή του  ήταν Προϊστάμενος  στο  Rovereto(Tn).

Αφού έλαβε δύο φορές μέρος  σε Γενικές Συνελεύσεις του Μοναχικού Τάγματός του, είναι τώρα στο  τιμόνι του για μία  εξαετία.

Συγχαίρουμε το νέο Γενικό Ηγούμενο και του ευχόμαστε τη χάρη του  Αγίου Πνεύματος, για να οδηγεί με σύνεση και σοφία το Μοναχικό Τάγμα των Καπουκίνων Μοναχών για να εξασφαλίζουν παντού και πάντοτε pace bene (ειρήνη και  καλό).

Στους Πατέρες Καπουκίνους που εργάζονται στην Χώρα μας τους ευχόμαστε καλορίζικος!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου