Εκλέχτηκε ο νέος Ηγούμενος των ελασσόνων Καπουκίνων Μοναχών

Εκλέχτηκε ο νέος Ηγούμενος των ελασσόνων Καπουκίνων Μοναχών

Χθες το πρωί 3 Σεπτεμβρίου 2018 οι ελάσσονες Καπουκίνοι Μοναχοί   έχουν ένα νέο Γενικό Ηγούμενο, στο πρόσωπο του 57χρονου  Ιταλού, Π. Roberto Genuin από την Falcade. Εκλέχτηκε από την πρώτη ψηφοφορία με 101 ψήφους  από τους  188 Αδελφούς που εκπροσώπησαν όλο τον κόσμο ,  περισσοτέρους από δέκα χιλιάδες μοναχούς  διασκορπισμένους στις πέντε ηπείρους. Είναι εκείνος που  ανοίγει και πάλι, μετά από 24  χρόνια, τη σειρά των Ιταλών  Γενικών Ηγουμένων των Καπουκίνων Μοναχών.

Ο π.  Padre Roberto έχει ένα πολύ σεβαστό βιογραφικό: Πήρε το πτυχίο   στη φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο  του Λατερανού  με βαθμό άριστα με έπαινο, διετέλεσε αρκετές φορές τοπικός Προϊστάμενος, καθηγητής  και για εννέα χρόνια  Επαρχιακός  Ηγούμενος του Triveneto. Πριν την εκλογή του  ήταν Προϊστάμενος  στο  Rovereto(Tn).

Αφού έλαβε δύο φορές μέρος  σε Γενικές Συνελεύσεις του Μοναχικού Τάγματός του, είναι τώρα στο  τιμόνι του για μία  εξαετία.

Συγχαίρουμε το νέο Γενικό Ηγούμενο και του ευχόμαστε τη χάρη του  Αγίου Πνεύματος, για να οδηγεί με σύνεση και σοφία το Μοναχικό Τάγμα των Καπουκίνων Μοναχών για να εξασφαλίζουν παντού και πάντοτε pace bene (ειρήνη και  καλό).

Στους Πατέρες Καπουκίνους που εργάζονται στην Χώρα μας τους ευχόμαστε καλορίζικος!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου