ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

 

Αρ. Πρωτ. 251/2018
Αρ. Φακ.   001/00100
                                                                     

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

 

Στην τοπική μας Εκκλησία, τον τελευταίο καιρό, δημιουργήθηκαν συνθήκες, οι οποίες ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες και νέες προοπτικές  για μία ανανεωμένη συνέχιση της σωτήριας αποστολής της που επιτελεί με τον Κύριο.      

Μερικές από αυτές τις νέες συνθήκες είναι:

α.- Η εγκατάσταση  στο νησί της Τήνου από τον  Οκτώβριο 2017 μίας νέας ανδρικής μοναχικής κοινότητας  με την παρουσία δύο Ιερομονάχων του μοναχικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν ενορίες μας.

β.- Η προσεχής παρουσία στην τοπική μας Εκκλησία μιας τριμελούς γυναικείας μοναχικής κοινότητας, που θα καλύψει νέους τομείς στη δράση της τοπικής μας Εκκλησίας.

γ.- Η απόφαση του διακόνου Μάριου Φώσκολου να αρχίσει τη θεολογική του προετοιμασία στη Ρώμη, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με σκοπό να προχωρήσει  και στην  ιερατική  χειροτονία.

δ.- Η αποδοχή, εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας, της αίτησης του εκ Σάμου καταγόμενου ιεροσπουδαστή της Επισκοπής Λωζάνης– Φρειβούργου, Αλέξανδρου Πέρρου, να συνεχίσει τις θεολογικές του σπουδές στη Ρώμη, ως ιεροσπουδαστής της τοπικής μας  Εκκλησίας, με σκοπό την ιερατική χειροτονία του.       

ε.- Η κόπωση ιερέων μας, η οποία τους δυσκολεύει  στη συνέχιση της  δυναμικής διακονίας τους, όπως εκείνοι επιθυμούν. Είναι οι ιερείς στους οποίους  όλοι οφείλουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για το πολύτιμο ποιμαντικό έργο που πρόσφεραν και προσφέρουν στην Εκκλησία.

Η σκέψη μου να ελαφρύνω λίγο το φόρτο εργασίας τους, ώστε να είναι ανάλογη με τις δυνάμεις τους.

στ.- Η στέρηση της τοπικής Εκκλησίας μας από τη μεγάλη προσφορά των δύο ασθενών ιερέων μας, οι οποίοι  λόγω αδυναμίας του σώματός τους, τώρα μπορούν να βοηθούν ελάχιστα την ποιμαντική της Εκκλησίας, αλλά συνεχίζουν να τη στηρίζουν δυναμικά με την προσευχή  και την ιερατική  μαρτυρία τους.

ζ.- Η προβλεπόμενη στέρηση μόνιμης παρουσίας των Πατέρων Ιησουϊτών από το νησί της Τήνου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  ποιμαντικά κενά σε ενορίες.

Αφού εξέτασα προσεκτικά  όλες αυτές τις θετικές αλλά και αρνητικές καταστάσεις με προσοχή και προσευχή, προχωρώ  σε μία μερική αναδιοργάνωση  της τοπικής  Εκκλησίας μας, με τις ολιγότερες δυνατόν μετακινήσεις  εφημερίων, αξιοποιώντας τις δυνάμεις που ο Κύριος μας διέθεσε  και,

Ορίζω:

1.- Τον π. Fernando Martin Bravo Ιερομόναχο του μοναχικού τάγματος «Ενσαρκωμένου Λόγου», εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας Στενής, την οποία αποτελούν οι ενορίες: του Ιερού Καθολικού Ενοριακού  Ναού Αγίου Νικολάου στη Στενή Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Ευαγγελιστρίας Μυρσίνης Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Παναγίας του Ελέους (Ξεσκλαβώστρας) στον Κέχρο Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Παναγίας του Καρμήλου στην Ποταμιά Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ξινάρα Τήνου.      

2.- Τον  π. José Ramón del Corazón de Jesús Rossi Ιερομόναχο του ιδίου μοναχικού τάγματος, υπεφημέριο της παραπάνω ποιμαντικής ενότητας

3.- Τον π. Ιωάννη Σκλάβο, εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας  Κάμπου, την οποία αποτελούν οι ενορίες:  του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδας στον Κάμπο Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγίου Μιχαήλ Ταραμπάδου Τήνου, του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου (Κιουράς Καρδιανής).

4.-Τον π. Μάρκο Φώσκολο εφημέριο του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννη στο Σκαλάδο Τήνου, ενώ παραμένει εφημέριος του Ιερού Καθολικού Ενοριακού  Ναού του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου.

Ζητώ από όλα  τα μέλη των ενοριακών αυτών κοινοτήτων, τα ενοριακά και ποιμαντικά συμβούλιά τους, να δεχτούν τους νέους τους εφημερίους με χαρά και ελπίδα, προσφέροντάς τους τη συνεργασία στο αγιαστικό και ποιμαντικό έργο τους  προς πνευματικό όφελος των  ενοριών τους και όλης της Εκκλησίας μας.

Παρακαλώ τους ως άνω εφημερίους, να αναλάβουν τα νέα ενοριακά καθήκοντά τους το αργότερο μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2018.

Επικαλούμαι πάνω τους, πάνω σε  όλο τον Κλήρο και το Λαό  την ευλογία του Θεού, με τις ικεσίες της Θεοτόκου και όλων των Αγίων.                          

ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ

Δόθηκε από τα  Γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας στην Τήνο, στις 22 Αυγούστου 2018, εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, Βασίλισσας ουρανού και γης.

 

+ Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου