Να αυξάνεται η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων

Να αυξάνεται η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων

Η προσευχή του Πάπα για την ευημερία του Μαρόκου και την ανάπτυξη αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αυτό αναγράφεται στο Βιβλίο Τιμής που υπεγράφη από τον Φραγκίσκο στο τέλος της επίσκεψής του στους τάφους των ηγεμόνων της χώρας, στο ξέφωτο του Πύργου Hassan

Στο τέλος της πρώτης επίσημης ομιλίας του αποστολικού ταξιδιού του στο Μαρόκο, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του λαού, των αρχών και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και του διπλωματικού σώματος στο ξέφωτο του Πύργου Hassan, ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε πεζός στο Μαυσωλείο Μοχάμεντ Ε΄ το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Πύργου.

Ο Πάπας στο Μαρόκο: το θάρρος της συνάντησης αποτελεί οδό ειρήνης για την ανθρωπότητα

Παράλληλα με τον Βασιλιά και τους διάφορους αξιωματούχους με τους οποίους συνομίλησε εκτενώς, ο Φραγκίσκος επισκέφθηκε τους τάφους του Μοχάμεντ Ε΄, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου μαροκινού έθνους, σουλτάνος από το 1927 έως το 1953, και του Hassan Β΄ βασιλιά του Μαρόκου από το 1961 έως το 1999. Η απόδοση τιμής με λουλούδια και στη συνέχεια με την υπογραφή του στο βιβλίο τιμής σηματοδότησαν την επίσκεψή του σε αυτό το κτίριο από λευκό μάρμαρο σε παραδοσιακό στιλ, καρπό εργασίας εκατοντάδων τεχνιτών που φέρει την υπογραφή του βιετναμέζου αρχιτέκτονα Eric Vo Toan.

Στο βιβλίο τιμής αναγράφεται και η προσευχή του Πάπα προς τον Παντοδύναμο Θεό Πατέρα «για την ευημερία του Βασιλείου του Μαρόκου» και για την «ανάπτυξη αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων». Στον Πάπα επίσης προσφέρθηκε ως δώρο, από μέρους του Συντηρητή του Μαυσωλείου, ένα τρόπαιο και ένα βιβλίο για την ιστορία του θρησκευτικού μνημείου.

Με το τέλος της επίσκεψής του στο Μαυσωλείο, ο Πάπας μετέβη με αυτοκίνητο στο Βασιλικό Παλάτι, επίσημη και διοικητική κατοικία των ηγεμόνων του Μαρόκου από το 1785, για να συνεχίσει τον διάλογο κατ’ ιδίαν με τον Βασιλιά, για να χαιρετήσει την οικογένειά του και για την παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου