Είναι σωστό να εξαλειφθεί μια ανθρώπινη ζωή για να λυθεί ένα πρόβλημα;

2

Είναι σωστό να εξαλειφθεί μια ανθρώπινη ζωή για να λυθεί ένα πρόβλημα;

Τις τελευταίες ημέρες, ένα κύμα πολιτών υπέρ της ζωής, με μπλε πουκάμισα, κατέβηκε στις πλατείες πολλών πόλεων της Αργεντινής για να φωνάξει δυνατά το «όχι» του λαού στην άμβλωση. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μπουένος Άιρες, την 1η Δεκεμβρίου άρχισαν οι συζητήσεις για το κείμενο του νόμου της κυβέρνησης υπέρ της άμβλωσης. Αυτές θα συνεχιστούν έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο λαός της Αργεντινής στους δρόμους κατά της άμβλωσης.

Το σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Αργεντινή προβλέπει την άμβλωση έως τη δέκατη τέταρτη εβδομάδα, αλλά στην πραγματικότητα την επιτρέπει μέχρι τον ένατο μήνα, εάν υπάρχουν ψυχολογικά ή οικονομικά προβλήματα ή εάν η γέννηση θεωρείται ότι προκαλεί «επιπλοκές στα σχέδια ζωής».
Μια παράλογη και επαίσχυντη διατύπωση, που συνοδεύει τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ginés González García, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των συζητήσεων στη Βουλή. «Εδώ δεν υπάρχουν δύο ζωές όπως λένε ορισμένοι, εδώ είναι σαφώς μία ζωή και η άλλη είναι φαινομενική», είπε ο υπουργός, μιλώντας ντροπιαστικά για την ανθρώπινη ζωή τόσων αθώων παιδιών ως «φαινομενική».

Τα λόγια του υπουργού προδίδουν τη σκληρή πραγματικότητα της άμβλωσης

«Αν δεν ήταν έτσι, θα ήμασταν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια γενοκτονία, κάτι το οποίο συμβαίνει σε περισσότερο από το μισό του πολιτισμένου κόσμου, πολύ περισσότερο από το μισό», συνέχισε ο υπουργός, περιγράφοντας ακούσια την πραγματικότητα αυτού που δυστυχώς συμβαίνει καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Αργεντινής δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου. Σε αυτήν επιβεβαιώνεται αυστηρά η υπεράσπιση χωρίς εξαίρεση της αγέννητης ζωής, καθώς και το αδιαμφισβήτητο καθήκον να παρέχεται στήριξη στις μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η επιστολή του Πάπα αποτελεί πλέον εμπόδιο για τις αμβλώσεις

Τώρα η είδηση της επιστολής του Πάπα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά υπέρ της ζωής σε άλλες χώρες, όπως η Κόστα Ρίκα, η Κολομβία και το Μεξικό. Στο Κοινοβούλιο ακούστηκε επίσης η φωνή των «Curas villeros», ιερέων που ποιμαίνουν στις παραγκουπόλεις της Αργεντινής και είναι πολύ αγαπητοί στον λαό, οι οποίοι συντονίζονται τον π. Ιωσήφ Ντι Πάολα, έναν μεγάλο φίλο του Πάπα Φραγκίσκου.
Αυτοί οι ιερείς αντιτάχθηκαν χωρίς «αν» και χωρίς «μα» στο νομοσχέδιο του Φερνάντες. Το αίτημά τους είναι να μάθουν «σε ποιον ο Πρόεδρος υποσχέθηκε τη νομιμοποίηση της άμβλωσης», υπονοώντας έτσι τις πιεστικές παρεμβάσεις και τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μάστιγα των αμβλώσεων.

Η επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου και τα σαφή λόγια κατά της άμβλωσης

Τώρα η επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου που δημοσιεύθηκε από τους Αργεντινούς Επισκόπους, σύμφωνα με τη βούληση του ίδιου του Πάπα, βάζει ένα πραγματικό ορόσημο σε όλη την υπόθεση, και θυμίζει μια άλλη επιστολή, την οποια στις 25 του περασμένου Νοεμβρίου έστειλε ο Πάπας σε μια ομάδα μητέρων μιας φτωχής γειτονιάς του Μπουένος Άιρες.
Στην επιστολή, ο Πάπας γράφει: «Η άμβλωση δεν είναι πρωτίστως θρησκευτικό ζήτημα, αλλά ανθρώπινo. Πρόκειται για ένα ζήτημα ανθρώπινης ηθικής πριν καν γίνει ζήτημα οποιασδήποτε θρησκευτικής ομολογίας. Και σας προτείνω να θέσετε στον εαυτό σας δύο ερωτήματα. Πρώτον: είναι σωστό να εξαλειφθεί μια ανθρώπινη ζωή για να λυθεί ένα πρόβλημα; Δεύτερον: είναι σωστό να προσλάβεις έναν πληρωμένο δολοφόνο για να λύσεις το πρόβλημα;»
Ας ενωθούμε κι εμείς με τις προσευχές των Επισκόπων της Αργεντινής και του Πάπα Φραγκίσκου ενάντια στην άμβλωση και υπέρ της ζωής.

—————————
Πηγή: lalucedimaria.it
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου