«Είμαστε αδελφοί αμαρτωλοί»:

 «Είμαστε αδελφοί αμαρτωλοί»: 


«Είμαστε αδελφοί αμαρτωλοί», είπε στους κρατούμενους ο Πάπας Φραγκίσκος συναντώντας τους κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επισκέψεώς του στο Μιλάνο χτες, 25 Μαρτίου 2017: «Ο Κύριος αγαπά το ίδιο εμένα όπως και εσάς, ο ίδιος ο Ιησούς βρίσκεται σε εσάς και σε εμένα».

Μετά τις επισκέψεις στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης και στον Καθεδρικό Ναό, η τρίτη στάση του Ποντίφικα κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, ήταν στη φυλακή του San Vittore, που φιλοξενεί περίπου 900 κρατούμενους. Ο Πάπας γευμάτισε με μια εκατοστή από αυτούς.

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Μαζί σας αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου», είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκεσε δύο ώρες. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Ιησούς είπε: «Ήμουν φυλακισμένος και εσύ ήρθες να με επισκεφθείς». Εσείς για εμένα είστε ο Ιησούς, είστε αδέλφια».

«Εγώ δεν έχω το κουράγιο να πω σε οποιοδήποτε άτομο  που βρίσκεται στη φυλακή: «Το αξίζεις». Γιατί εσείς και όχι εγώ;». Ο Φραγκίσκος είπε επίσης: «Ο Κύριος αγαπά το ίδιο εμένα όσο και εσάς, ο ίδιος ο Ιησούς βρίσκεται σε εσάς και σε εμένα, είμαστε αδέλφια αμαρτωλά. Σκεφτείτε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τους γονείς σας. Εσείς που είστε η πληγωμένη καρδιά του Ιησού».

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Πάπας συναντήθηκε με τις φυλακισμένες μητέρες και τα παιδιά τους, έστειλε ένα «γεια» στον γυναικείο τομέα. Στη συνέχεια συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία 80 κρατουμένων από κάθε τομέα. Και, τέλος, απηύθυνε ένα χαιρετισμό στους εργαζόμενους της φυλακής: αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές.

Στις 12.30 γευμάτισε μαζί με μια εκατοστή κρατουμένων που εκπροσωπούσαν όλους τους τομείς, γύρω από ένα τραπέζι 50 μέτρων μήκους. Τυπικό μενού από το Μιλάνο για τον Πάπα και τους φιλοξενούμενούς του: ρύζι με σαφράν, κοτολέτα αλά μιλανέζε με πατάτες, πανακότα. Το γεύμα μαγείρεψαν οι φυλακισμένοι.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου