Η Adele δεν ήρθε και ο Πάπας την καλεί στο τηλέφωνο…

Η Adele δεν ήρθε και ο Πάπας την καλεί στο τηλέφωνο…


Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε την ευλογία του μέσω τηλεφώνου στην Adele Agogini, 81 χρόνων, η οποία επρόκειτο να υποδεχθεί τον Ποντίφικα στη συνοικία Forlanini του Μιλάνου μαζί με τον σύζυγό της, τον Nuccio Oneta, 82 χρόνων.

Κατά την επίσκεψή του στο Μιλάνο, στις 25 Μαρτίου 2017, «ως ιερέας», ο Πάπας θέλησε να ξεκινήσει συναντώντας τρεις οικογένειες της περιοχής των «Λευκών Σπιτιών». Επισκέφτηκε μια οικογένεια από το Μαρόκο – που ξεχείλιζε από ενθουσιασμό – μια της οποίας ένα από τα μέλη της είναι σοβαρά άρρωστο, και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

«Η Κυρία Adele– είπε ο Πάπας μιλώντας στο τηλέφωνο στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε από την Tv2000 – καλημέρα, πώς αισθάνεστε; Πρέπει να προσφέρουμε τις ασθένειες και τους πόνους στον Κύριο. Έναν εναγκαλισμό».

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ζει στον τρίτο όροφο στον αριθμό 32 των Λευκών Σπιτιών. Παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο πριν από 61 χρόνια. Και έχουν μια κόρη, την Giovanna, 51 ετών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Καθολικών που συμμετέχει καθημερινά στη Θεία Λειτουργία μέσω της τηλεόρασης και λαμβάνουν συχνά την Θεία Κοινωνία. Η Adele  είναι σχεδόν εντελώς τυφλή και ο Nuccio υποφέρει από το 2006 από έναν όγκο στον φάρυγγα ο οποίος μειώθηκε μερικώς με ραδιοθεραπεία. Αλλά έχει σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονες και υπάρχουν φόβοι μεταστάσεως. Ήταν χαρούμενοι και προετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον Πάπα με την απλή και βαθιά πίστη τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου