«Είμαστε αδέλφια παρόλο που είμαστε διαφορετικοί»

«Είμαστε αδέλφια παρόλο που είμαστε  διαφορετικοί»

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου με την ευκαιρία του προσεχούς Αποστολικού Ταξιδιού του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (3-5 Φεβρουαρίου 2019)

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το κείμενο του Βιντεοσκοπημένου Μηνύματος που ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος απευθύνει προς τον λαό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την ευκαιρία του επικείμενου Αποστολικού Ταξιδιού Του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2019:

Βιντεοσκοπημένο Μήνυμα του Αγίου Πατέρα

Αγαπητέ λαέ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Al Salam u Alaikum / η ειρήνη να είναι μαζί σας!

Είμαι ευτυχής που θα μπορέσω να επισκεφτώ, σε λίγες ημέρες, τη χώρα σας, μια γη που επιδιώκει να αποτελέσει πρότυπο συνύπαρξης, ανθρώπινης αδελφοσύνης και συνάντησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρων, όπου πολλοί βρίσκουν ένα ασφαλές μέρος για να εργαστούν και να ζήσουν ελεύθερα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Με χαροποιεί που θα συναντηθώ με έναν λαό που ζει το σήμερα με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον.

Σωστά, ο Σεΐχης Zayed, του οποίου τη μνήμη τιμάτε, ιδρυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωνε: «Ο πραγματικός πλούτος δεν έγκειται μόνο στους υλικούς πόρους, αλλά ο πραγματικός πλούτος του έθνους έγκειται στους ανθρώπους που χτίζουν το μέλλον του έθνους τους… Ο πραγματικός πλούτος είναι οι άνθρωποι».

Ειλικρινά ευχαριστώ την Αυτού Εξοχότητα τον Σεΐχη Μωάμεθ bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, ο οποίος με κάλεσε να συμμετάσχω στη διαθρησκειακή συνάντηση με θέμα «Ανθρώπινη Αδελφοσύνη». Και είμαι ευγνώμων και προς τις άλλες Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την εξαιρετική συνεργασία, τη γενναιόδωρη φιλοξενία και την αδελφική υποδοχή που ευγενικά προσφέρουνε για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης. Ευχαριστώ τον φίλο και αγαπητό αδελφό τον Μεγάλο Ιμάμη του Al Azhar, τον Δρα Ahmed Al-Tayeb και όσους συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της συνάντησης, για το θάρρος και τη θέληση να επιβεβαιώσουν ότι η πίστη στο Θεό ενώνει και δεν χωρίζει, μας φέρνει κοντά μέσα από τη διαφορετικότητα, μας απομακρύνει από την εχθρότητα και την αποστροφή.

Είμαι ευτυχής γι αυτή την ευκαιρία που μου προσφέρεται από τον Κύριο για να γράψω, στην αγαπημένη γη σας, μια νέα σελίδα στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των θρησκειών, επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε αδέλφια κι ας διαφέρουμε μεταξύ μας. Με χαρά θα συναντηθώ και θα χαιρετίσω «Eyal Zayidfi dar Zayid / τα παιδιά του Zayid στον οίκο του Zayid», γη ευημερίας και ειρήνης, γη του ήλιου και της αρμονίας, γη της συμβίωσης και της συνάντησης! Σας ευχαριστώ πολύ και θα ιδωθούμε σύντομα!

Να προσεύχεστε για μένα!

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου