Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ

Σήμερα  22 Σεπτεμβρίου  2016 ολοκληρώνεται η 14η Γενική Συνέλευση  της Μικτής Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής μεταξύ της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι εργασίες της Επιτροπής,  με Πρόεδρο τον  Καρδινάλιο  Kurt Koch, Presidenteτου Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών  και Συμπρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο  της Τελμησσού κ. Ιώβ, του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως. Η Επιτροπή ασχολήθηκε με το θέμα: «προς μία κοινή αντίληψη  της συνοδικότητας και του πρωτείου στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας»

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε μία έντονη και συμβολική στιγμή με την  τέλεση της Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας  στο Ιερό Προσκύνημα  του Θείου Προσώπου στην πόλη Manoppello, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι  των 14 αυτοκεφάλων εκκλησιών και ο καθένας προσευχήθηκε στη δική του γλώσσα. Στη Θεία Λειτουργία ήταν παρόντα και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας της Καθολικής Εκκλησίας.

Το Πάτερ ημών  απαγγέλθηκε στην ιταλική γλώσσα.

Στην  ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος της Τελμησσού κ. Ιώβ, υπογράμμισε στο όνομα και των άλλων μελών της αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ότι θεωρεί δώρο του Θεού  το γεγονός ότι τελούν τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Θείου Προσώπου  στην πόλη Manoppello,  όπου    φυλάσσεται η Ιερά Σινδόνα πάνω στην οποία είναι αποτυπωμένο  το πρόσωπο του Χριστού.

Ο Αρχιεπίσκοπος  στη συνέχεια υποστήριξε  ότι  «πρέπει να τιμάται αυτή η Ιερή Σινδόνα  του Πάθους και της Αναστάσεως  του Χριστού  και να ενώνει  την Ανατολή και τη Δύση,  την Ιερουσαλήμ  και την πόλη Manoppello, να συναντούμε τον Χριστό για να είμαστε αληθινοί μαθητές του, παίρνοντας το σταυρό μας και ακολουθώντας τον».  Στη συνέχεια τόνισε ότι: «η σημερινή θλιβερή κατάσταση του χωρισμού των χριστιανών που ακόμα δεν μπορούν να κοινωνήσουν από το ίδιο ποτήριο, όπως είναι η σημερινή περίπτωση της Θείας Λειτουργίας, είναι ένα σκάνδαλο  και μία πληγή  στο σώμα του Χριστού που πρέπει να θεραπευθεί».

Στο τέλος της ομιλίας του απευθύνθηκε στον Κύριο  και ζήτησε :  «αυτή η εικόνα σου  που δεν φτιάχτηκε από ανθρώπινα χέρια  την οποία και τιμούμε, ας εμπνεύσει  τις εργασίες μας  για την ενότητα για τη δόξα της Εκκλησίας σου και τη σωτηρία του λαού σου». 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου