Εγκαινιάστηκε η φάτνη στην Cappella Sistina

Εγκαινιάστηκε η φάτνη στην Cappella Sistina

Είναι η δεύτερη χρονιά που το Σιξτίνιο Παρεκκλήσιο φιλοξενεί τη Γέννηση. Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τους καλλιτέχνες Giuseppe Passeri, Eva Antulov και Alfonso Pepe, τις εργασίες παρακολούθησε ο Σεβασμιότατος Guido Marini, υπεύθυνος για τις ποντιφικές εκδηλώσεις. Η σκηνή της γέννησης, τοποθετημένη σε ερειπωμένο ρωμαϊκό ναό, εμπνέεται από το Ναπολιτάνικο σχολείο και δείχνει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της ναπολιτάνικης παράδοσης όπως οι ποιμένες που κοιμούνται, τα ζώα, το πλύσιμο, ο κυνηγός, οι πωλητές τροφίμων, ο ζητιάνος, οι Μάγοι.

Η φάτνη
Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από σκηνές καθημερινής ζωής στη Νάπολη, "βυθίζοντας τους εαυτούς τους – όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης του Βατικανού Giuseppe Passeri – σε αυτήν την αρχαία ατμόσφαιρα που εξακολουθεί να βασιλεύει στους πιο κρυμμένους δρόμους, καταστήματα και γωνιές της πόλης, όπου τα επαγγέλματα αναμιγνύονται με τις μυρωδιές και τα αρώματα ενός χρόνου που φαίνεται να έχει σταματήσει Τα ρούχα των χαρακτήρων κατασκευάστηκαν από πολύτιμα υφάσματα από την Ινδία, και διακοσμήσεις από την Κίνα. 
Τα χρώματα του φόντου που απεικονίζουν τον κόλπο της Νάπολης με τον Βεζούβιο "προέρχονται – συνεχίζει ο Passeri – από το Αφγανιστάν και η σκηνή της Γέννησης είναι χρωματισμένη εξ ολοκλήρου με ειδικό χρώμα που είναι από την ένωση που κόκκινης και κίτρινης ώχρας από λατομείο στην Τοσκάνη.
Η φάτνη στο Σιξτίνιο Παρεκκλήσιο στηρίζεται σε ένα σχέδιο κατασκευής όπου οι πλάκες από ξύλο οξιάς αποτελούν τη βάση της δομής που στεγάζει τα μικρά τούβλα φελλού των σπιτιών και των περιβαλλόντων.
Δεν χρησιμοποιείται ούτε πολυεστέρας ούτε χαρτόνι ". "Χωρίς τη φάτνη – συμπεραίνει ο Passeri – ολόκληρες σελίδες τέχνης δεν θα είχαν γραφτεί ποτέ. Σκεφτείτε τις τοιχογραφίες, την εικονογραφική τέχνη, τον καλλιτεχνικό κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τη γέννηση του Ιησού. Γι 'αυτό επιλέξαμε το Σιξτίνιο Παρεκκλήσιο, που είναι ο φορέας της σελίδας της καθολικής ιστορίας που βασίζεται στην πίστη μας.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου