«Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο» ζητά βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου

«Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο» ζητά βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς… ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο» δήλωσε ο Καρδινάλιος Κραγιέφσκι που έφερε 33 άτομα στην Ιταλία από τη Λέσβο

Κάλεσμα στις καθολικές εκκλησίες και καθολικά μοναστήρια σε όλη την Ευρώπη να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα απηύθυνε απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος μετέφερε στη Ρώμη 33 άτομα από τη Μόρια.

Ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι καταδίκασε την Ευρώπη για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό λέγοντας ότι «τα ζώα ζουν σε καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη».

Ανάμεσα στις οικογένειες που έφτασαν την Τετάρτη στην Ιταλία και θα φιλοξενηθούν από το ίδρυμα Sant’Egidio του Βατικανού βρίσκονται οικογένειες από το Καμερούν, το Αφγανιστάν και το Τόνγκο.

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς… ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο ο καθένας απο εμάς ώστε να τα αδειάσουμε» είπε ο Κραγιέφσκι. «Αυτό που είδα ήταν δραματικές καταστάσεις στα κέντρα» πρόσθεσε σε δηλώσει του στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους αν μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που ζουν σε δραματικές συνθήκες. Αυτό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αποτελεί ντροπή».

Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από επίσκεψή του στη Λέσβο είχε φέρει μαζί του στο Βατικανό 12 οικογένειες Σύρων οι οποίο στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην ιταλική κοινωνία μέσω του ιδρύματος Sant’Egidio ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, δέκα ακόμα άτομα από την Λέσβο θα μεταφερθούν στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου