Εγκαίνια ανωτέρας ιερατικής σχολής

1

Εγκαίνια ανωτέρας ιερατικής σχολής

Η Εκκλησία στην Τανζανία έχει επιτέλους μία Ανωτέρα Ιερατική Σχολή. Το μεγάλο της Ναζαρέτ της Καχάμα, αυτό είναι το όνομά του, εγκαινιάστηκε επίσημα στις 5 Δεκεμβρίου με την τέλεση επίσημης Θείας Λειτουργίας υπό την προεδρία του Καρδινάλιου Πολυκάρπου Πένγκο, Αρχιεπίσκοπο Νταρ-Σαλαάμ. Αυτό διαβάζουμε στο ιστολόγιο της Amecea, της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ανατολικής Αφρικής. Το Ιεροσπουδαστήριο, το οποίο εξασφαλίζει τις φιλοσοφικές σπουδές στη φιλοσοφία και στο μέλλον θα εξασφαλίζει επίσης και τις Θεολογικές. Έχει ήδη 106 φοιτητές εγγεγραμμένους το πρώτο έτος στη φιλοσοφίας και αναμένεται ότι σε τρία χρόνια θα υπάρξουν συνολικά 480 Ιεροσπουδαστές.

Στη χώρα, οι ιερατικές κλήσεις σε συνεχή ανάπτυξη
Το έργο είχε μελετηθεί εδώ και αρκετό καιρό από τη Σύνοδος των Τανζανικών Επισκόπων (Tec) για την αντιμετώπιση της αύξησης των ιερατικών κλήσεων στη χώρα. Από τη χειροτονία των πρώτων 4 αυτοχθόνων ιερέων το 1917, στην πραγματικότητα έχουν σημειώσει συνεχή ανάπτυξη με μια περαιτέρω αύξηση τα τελευταία χρόνια που οδήγησε στον κορεσμό των πέντε μεγάλων ιεροσπουδαστηρίων που υπάρχουν: αυτό της Παναγίας των Αγγέλων του Κιμπούσο, αυτό του Σαντ » Το Agostino στο Peramiho, το μεγάλο ιεροσπουδαστήριο του Sant’Antonio da Padova στο Ntungamo, εκείνο του San Paolo στην Kipalapala και το σημαντικότερο του San Carlo Lwanga στην Segerea. Μέχρι το σημείο που για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, 200 εκπαιδευόμενοι κινδύνευαν να μην γίνουν δεκτοί στα μαθήματα. “Έχουμε προσθέσει κοιτώνες στα ιεροσπουδαστήριά μας, έχουμε στείλει μερικούς ιεροσπουδαστές στα σεμινάρια μοναχικών κοινοτήτων – ο πατέρας Τζόζεφ Μλόλα, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τανζανικών Ιεροσπουδαστηρίων υπενθύμισε κατά τελετή των εγκαινίων -, έχουμε ανοίξει εκπαιδευτικά κέντρα στο Morogoro και ορισμένες επισκοπές στέλνουν τους ιεροσπουδαστές τους στο εξωτερικό. Αλλά αυτές οι προσπάθειες δεν ήταν αρκετές “. Ο πατέρας Μλόλα ευχαρίστησε τους επισκόπους, αλλά και την επισκοπή Καχάμα και τους διάφορους δωρητές που χρηματοδότησαν το έργο.

Μια μέρα χαράς για την τοπική Εκκλησία
Κατά τα εγκαίνια, ο Καρδινάλιος Πένγκο επαίνεσε όλους τους επισκόπους που ανέλαβαν αυτήν τη φιλόδοξη πρωτοβουλία και μίλησε για “μια μέρα χαράς για την Εκκλησία στην Τανζανία”, ζητώντας από όλους, επισκόπους, ιερείς και πιστούς, να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων ιεροσπουδαστηρίων, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Το άνοιγμα της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής είναι στην πραγματικότητα, είναι μόνο ένα πρώτο βήμα: λείπουν ακόμη αίθουσες διδασκαλίας, διοικητικό γραφείο και διάφορες υποδομές που θα γίνουν και αυτά με το χρόνο. Επιπλέον, αναμένεται η κατασκευή ενός μοναστηριού για τις αδελφές που θα υπηρετήσουν στη Σχολή. Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Rutechura ευχαρίστησε τα μεγάλα σεμινάρια της χώρας, τους επισκόπους και τους Καθολικούς που με τη συμβολή τους κατέστησαν δυνατή την έναρξη των μαθημάτων ήδη φέτος.
Σήμερα στην Τανζανία υπάρχουν πάνω από 2 χιλιάδες ιθαγενείς ιερείς, οι οποίοι μαζί με ξένους ιεραπόστολους βοηθούν περίπου 14 εκατομμύρια πιστούς, που ισοδυναμούν με περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού, περισσότερο από 40% χριστιανοί και περίπου 35% μουσουλμάνοι.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου