Η Κάριτας του Βελγίου βοηθά 16 κέντρα φιλοξενίας για «παιδιά του δρόμου».

2

Η Κάριτας του Βελγίου βοηθά 16 κέντρα φιλοξενίας για «παιδιά του δρόμου».

Χάρη στην Caritas Belgium, προϊόντα διατροφής και υγιεινής, απαραίτητα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού, έχουν διανεμηθεί στην Κινσάσα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε 16 καταφύγια για “παιδιά του δρόμου”. που έχουν φθάσει σε μάσκες, υδροαλκοολικά διαλύματα, απορρυπαντικά, είδη υγιεινής χεριών και περισσότερο ρύζι, μανιόκα και αλεύρι καλαμποκιού, φασόλια, λάδι, αλάτι και ζάχαρη.

Μόνο λίγοι ήρθαν να μας βοηθήσουν
“Είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια που μας έδωσε η Caritas, ειδικά καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους και σε αυτό το νέο κύμα του Covid-19, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης δυστυχίας”, δήλωσε ο Jean-Pierre Godding, επικεφαλής του Κέντρου Ndako ya Biso από τη Μακάλα που φιλοξενεί 45 παιδιά. Πολλοί νέοι θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στις Caritas Congo και Caritas Belgium. «Σας ευχαριστούμε πολύ για όλο αυτό το φαγητό και για όλα τα άλλα αγαθά, τα οποία μας λείπουν σε μεγάλο βαθμό – είπε ο Etalu Kimberly του ChariSecours Center στο Matete -. Η ζωή ήταν δύσκολη κατά τη διάρκεια δημιουργίας αυτού του κέντρου. Μόνο λίγα άτομα καλής θέλησης ήρθαν να μας βοηθήσουν. Προσευχηθήκαμε και βιώσαμε διότι ο Θεός άγγιξε τις καρδιές των δωρητών μας και μας βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο. Είθε ο Θεός να τους ανταμείψει εκατό φορές περισσότερο “.

Το όνειρο της Etalu
Στο πρώτο έτος οικονομικών της σε τοπικό πανεπιστήμιο, η Etalu Kimberly ονειρεύεται να κερδίσει τα προς το ζην, μόλις τελειώσει τις σπουδές της, προκειμένου να βοηθήσει άλλα παιδιά και άτομα που έχουν ανάγκη. “Όταν ήμασταν αντιμέτωποι με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τον Covid19, ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας – δήλωσε ο Godefroid Wané, διευθυντής του κέντρου Nazareth Bondeko στο Limete, ο οποίος καλωσορίζει 13 επισκέπτες – Η υποστήριξή τους εξαρτάται από τις προσφορές των Λειτουργιών της Κυριακής στο παρεκκλήσι της Κοινότητας Bondeko. Αλλά οι Λειτουργίες είχαν ανασταλεί. Από τα 20 παιδιά, το κέντρο κατάφερε να υποστηρίξει μόνο 13. Τα άλλα έγιναν δεκτά σε κάποιες οικογένειες, ενώ άνθρωποι καλής θέλησης έφεραν φαγητό και πολλά άλλα ». Χάρη στην υποστήριξη των Caritas Belgium και Caritas Congo, το κέντρο Nazareth Bondeko μπόρεσε τώρα να προσφέρει στους φιλοξενούμενους του αυτό που χρειάζονται για επιβίωση.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου