Ευχαριστούμε

2

Ευχαριστούμε

Κατά την πεντηκοστή επέτειο ιεροσύνης των δύο Καπουκίνων ιερομονάχων: π. Πέτρου και π. Στεφάνου Αρμακόλλα που τελέστηκε στις 12 Αυγούστου 2020 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου, στο τέλος της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους και των δύο ο π. Πέτρος ευχαρίστησε λέγοντας:

Μισός αιώνας έρχεται να επισφραγίσει την είσοδο και την αφιέρωση μας στην ιεροσύνη.
50 ολόκληρα χρόνια γεμάτα από τη χάρη του Ουράνιου Πατέρα μας, την Προστασία της Αειπαρθένου Μαρίας και την καθοδήγηση του Αγίου της Αγάπης και Προστάτη του Τάγματος μας Αγίου Φραγκίσκου.
Τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «Συ ει Ιερεύς εις τους αιώνας» μας θυμίζουν καθημερινά την υπέροχη αυτή αποστολή του ν’ ακολουθείς μέσα στη δύσκολη και απρόσωπη κοινωνία της αποξένωσης και της τεχνολογίας, τον Ιησού, την ίδια την Αγάπη και να την βιώνεις κάθε στιγμή.
50 χρόνια γεμάτα όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, γεμάτα εμπειρίες δίπλα στους συνανθρώπους μας, 50 χρόνια ανηφορικής πορείας μέσα στον κόσμο με ένα και μόνο απώτατο σκοπό, το να κάνουμε πράξη τη διδασκαλία αγάπης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, ιδιαίτερα συγκινημένοι, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς μας, που μας ανάθρεψαν μέσα σε κλίμα αληθινών συναισθημάτων, χριστιανικών, αλτρουιστικών, ανθρωπιάς και προσφοράς, τ’ αδέλφια μας εκ αίματος και αγχιστείας που ήταν συνοδοιπόροι μας και πάντα αρωγοί στην κάθε μας απόφαση, τις οικογένειες μας και τους μακαριστούς Ιωάννη Περρή και Αντώνιο Βαρθαλίτη, καθώς και τους Επισκόπους Σεβ/τατο. Νικόλαο, και Σεβ/τατο Ιωάννη κάτω από τους οποίους είχαμε τη χαρά και την ευλογία να βιώνουμε έμπρακτα τη χάρη και τις δωρεές του Μυστηρίου της Ιεροσύνης. Αλλά και τους συναδέλφους μας εδώ, στο νησί μας, τον Σεβασμιότατο Νικόλαο, στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία τους καθώς και τους πιστούς που με τόση αγάπη σε όλα αυτά τα 50 χρόνια βρέθηκαν και βρίσκονται στο πλάι μας.
Μαζί με τις ευχαριστίες μας, παρακαλούμε όλους εσάς να προσεύχεσθε στον Παντοδύναμο Θεό και Πατέρα μας να μας ενδυναμώνει στην πίστη, να μας ενισχύει στην αγάπη, να μας πλημμυρίζει με τη χάρη Του, ώστε να μπορούμε να είμαστε άξιοι του Μυστηρίου της Ιεροσύνης που λάβαμε και με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων να συνεχίσουμε να διακονούμε επάξια την Εκκλησία Του. ΑΜΗΝ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 25 Μαρτίου – Πανήγυρη ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Εβρ 10, 5. 7 Ο Κυριος εισέρχεται στον κόσμο λέγοντας: Ιδού, έρχομαι, να εκτελέσω,

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 23-3-2025

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Γ’ Κυριακή της Τεσσαρακοστής, 23 Μαρτίου 2025 Kείμενο ετοιμασμένο από τον Άγιο Πατέρα   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Η παραβολή που βρίσκουμε στο