Η Κολομβία ικετεύει τη Θεοτόκο

3

Η Κολομβία ικετεύει τη Θεοτόκο

Ο Σεβασμιότατος Oscar Urbina Ortega, Αρχιεπίσκοπος της Villavicencio και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της ιεραρχίας της Κολομβίας, με την ευκαιρία της Επισημότητας της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αειπαρθένου Μαρίας, κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν αυτό το έτος στην “Στην Ημέρα προσευχής με την Θεοτόκο”, το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Σκοπός της κοινής αυτής προσευχής είναι να ενισχύσει την ευλάβεια προς την Παναγία και να ζητήσουμε από τη Μητέρα του Θεού την προστασία σ’ αυτό τον δύσκολο καιρό της πανδημίας.
“Επωφελούμαστε αυτής της εμπειρίας προσευχής και αρετής για να γνωρίσουμε με κάθε λεπτομέρεια και τα ωραία Ιερά Προσκυνήματα και τους οικοδομημένους ναούς της Κολομβίας για να προσκυνήσουμε το Θεό μέσω της Παναγίας.
Η πρώτη εκδήλωση που προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα έγινε το Σάββατο 15 Αυγούστου στο Εθνικό Θεομητορικό Προσκύνημα της Chiquinquirá, που διευθύνεται από τους Δομινικανούς μοναχούς. Η τηλεοπτικές παραγωγές – που πραγματοποιούνται από το ειδικό Γραφείο των Επικοινωνιών της ιεράς Συνόδου της Κολομβίας (Cec) – θα μεταδίδονται από το social network della Cec: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube (Episcopadocol) και το θεσμικό web – και θα μεταδίδονται από το τηλελοπτικό κανάλι Cristovisión.

Η κατάσταση του Covid19 στην Κολομβία
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Χώρα κατέγραψε μία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από Covid19. Η εξάπλωση της πανδημίας κατέστησε τη Κολομβία, Χώρα περισσότερο πληγείσα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία και την πέμπτη στο παγκόσμιο μετά την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Ρωσία. Πολλές εκκλησιαστικές επαρχίες που κατά την περίοδο αυτή διοργάνωσαν στιγμές συλλογικής στιγμής και ειδικά προσκυνήματα. Στις 9 Αυγούστου για έβδομη φορά στα 364 χρόνια της ιστορίας – αναφέρει το Γραφείο πληροφοριών Sir – το ομοίωμα του Señor Caído (του κατά γης πεσμένου Κυρίου) κατέβηκε από το Monserrate, το Ιερό Προσκύνημα που δεσπόζει της Bogotá, για να γίνει δεκτό από τις Εκκλησίες της πόλης των γύρω περιοχών.

Εκκλησία και πανδημία
Στην Κολομβία, η δέσμευση της Εκκλησίας δε σταμάτησε ποτέ, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Σεβασμιότατος Elkin Fernando Álvarez Botero, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Κολομβίας και βοηθός επίσκοπος της Medellín: Από τις Ιερές Τελετές που έγιναν μέσω streaming, μέχρι το πλησίασμα των πιο φτωχών – χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη τη Χώρα εξ αιτίας του ιού – μέχρι τις προσπάθειες για την ειρήνη σε μία χώρα που πληγώνεται από τις συγκρούσεις.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου