Ευχαριστώ Πάπα Φραγκίσκε ποτέ πια ατομικά

Ευχαριστώ Πάπα Φραγκίσκε ποτέ πια ατομικά

«Επιβίωσα μετά την ατομική βόμβα;».  είναι η συγκινητική μαρτυρία που λέχθηκε «στη σύνοδο σχετικά με τον αφοπλισμό που πραγματοποιήθηκε στα Βατικανό από την Masako Wada,    η οποία επιβίωσε από τον αμερικάνικο «ατομικό βομβαρδισμό» στο «Ναγκασάκι» στις 9 Αυγούστου 1945. αυτή την, η  εποχή η Masako Wada ήταν  μόνο  22 μηνών. Σήμερα είναι  74 χρονών και έχει γίνει ζωντανό σύμβολο  δύναμης απέναντι στη πολεμική ατομικά καταστροφή. Από χρόνια είναι γενική υπογραμματέας της  Nihonhidaki oπου καταπολεμάει κάθε ατομική ενέργεια. Στα περιθώριο αυτής της διάσκεψης, ρωτήσαμε τη Masako Wada τι σκέφτεται για τον Πάπα Φραγκίσκο και την Αγία Έδρα για την επέμβασή τους σχετικά με τον «ατομικό»  αφοπλισμό.

Απ. Έχουμε τώρα μια συμφωνία ενάντια  στον «ατομικό»  αφοπλισμό. Αυτό δεν φθάνει!  Χρειάζονται περισσότερα άτομα να δεσμευτούν για αυτό το σκοπό.  Για το λόγο αυτό  αυτή η διάσκεψη είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.   Είμαι ευγνώμων στο  Πάπα Φραγκίσκο και στην Αγία Έδρα για αυτή τη διάσκεψη.  Συγχαρητήρια στην Αγία  Έδρα, η οποία εκτός από την έννοια της για την ειρήνη, κάνει τον πόλεμο και υπέρ  του αφοπλισμού

Ερωτ.  Επιβιώσατε στον «ατομικό» βομβαρδισμό. Τι θα λέγατε σήμερα στις σημερινές «ατομικές» δυνάμεις; 

Απαντ:  όσοι  κατέχουν ατομικά όπλα οφείλουν να έχουν μια συνείδηση όχι  «ατομική». Οφείλουν να σκεφθούν ότι έχουν στα χέρια τους τον προορισμό και μέλλον της ανθρωπότητας και οφείλουν να ενεργούν «υπεύθυνα»  . το καλό βρίσκεται σε κάθε καρδιά ανθρώπου. Όλοι μας καλούμαστε λοιπόν να εργασθούμε, να αγωνισθούμε για την ειρήνη.  Για το λόγο αυτό, ευχαριστώ το Βατικανό για τον αγώνα που κάνει για τον αφοπλισμό. Μπορώ μάλιστα να πω, πως μετά από 72 χρόνια μετά από τους «ατομικούς» βομβαρδισμούς, πολλοί εργάζονται  για ένα κόσμο δίχως «ατομικά» όπλα. . οφείλουμε όμως να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερα άτομα!!!

Ερωτ.:   παρόλα όσα υπέφερες , έχει ακόμα ελπίδα στο μέλλον; 

Απαντ.   Πιστεύω ότι  θα υπάρξει μια μέρα δίχως «ατομικά όπλα». Μετά τον πρώτο  «ατομικό βομβαρδισμό» ήμουν απελπισμένη  και αισθανόμουν μόνη. Και από τους Ιάπωνες και από τους Αμερικάνους.  Όμως έμεινα «όρθια» και δεν έχασα την ελπίδα μου. και σήμερα μετά από αυτή τη διάσκεψη, όσοι συμμετείχαν σε αυτή  θα κάνουν πιο δυνατή τη φωνή  τους γιατί τον «ατομικό αφοπλισμό»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου