Δωρεά του Πάπα στο Νότιο Σουδάν για 30.000 άτομα

Δωρεά του Πάπα στο Νότιο Σουδάν για 30.000 άτομα

Πάνω από 30.000 άτομα που ζουν στην πόλη Yei, στο Κράτος του Κεντρικού Ισημερινού, στο Νότιο Σουδάν, θα επωφεληθούν από τη δωρεάν που ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε τον περασμένο Ιούλιο στον FAO και η οποία ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, για τη τροφοδοσία και τη Γεωργία, αυτή τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

Αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή kits επτά ποικιλιών λαχανικών ταχείας ανάπτυξης καθώς και για γεωργικά εργαλεία, σε περισσότερες από 5.000 οικογένειες, σε μια περιοχή όπου η γεωργία καταστράφηκε από τις μάχες.

«Χάρη στη συνεισφορά του Πάπα Φραγκίσκου, στην Yei, όλο και περισσότερα άτομα θα μπορέσουν να αναλάβουν εκ νέου την γεωργική τους παραγωγή και να ξεφύγουν από τα δεινά της πείνας», εξήγησε ο Serge Tissot, εκπρόσωπος του FAO στο Νότιο Σουδάν. «Αυτά τα kits για την παραγωγή λαχανικών μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο για τη ζωή πολλών ατόμων», πρόσθεσε.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες», δήλωσε ο Jeremiah Taban, ποιμένας στην Επισκοπική εκκλησία του Yei: «Οι άνθρωποι υποφέρουν πραγματικά στο Νότιο Σουδάν και κλαίνε για να επιστρέψει η ειρήνη. Αν ο Πάπας Φραγκίσκος μπορούσε να μας δει, θα πονούσε πραγματικά, γιατί  κανένα ανθρώπινο ον δεν θα έπρεπε να ζει έτσι».

Περίπου 145.000 άτομα, στο Κράτος του Κεντρικού Ισημερινού, λέγεται ότι αντιμετωπίζονται ως επείγουσα κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας, ενώ στο Νότιο Σουδάν 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια.

Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας αναμένεται να επιδεινωθεί στις αρχές του 2018, λέει ο FAO, και «η εποχή της πείνας» – όταν οι οικογένειες έχουν έλλειψη τροφής πριν από την επόμενη σοδιά – αναμένεται να ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί.

 

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου