Ευχαριστήριες επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο

Ευχαριστήριες επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο

kokotas_ή_2.JPG

Από την ημέρα που η Αγία Έδρα ανακοίνωσε την εκλογή του πατέρα Ιωσήφ Πρίντεζη σε Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου, κάνοντας, ταυτόχρονα, δεκτή την παραίτηση, λόγω ορίου ηλικίας, του Σεβασμιοτάτου Νικολάου, στην Αρχιεπισκοπή φτάνουν ευχαριστήριες επιστολές απευθυνόμενες στον απερχόμενο Ιεράρχη.
Τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές παραθέτουμε στους αναγνώστες μας.

(1η)

Νέα Σμύρνη 5-3-21

Σεβασμιώτατε,
Το πλήρωμα του χρόνου, έφερε την φυσιολογική αποχώρησή σας, από τα επίσημα καθήκοντα.
Στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σας, που εύχομαι να είναι υγιή και πολλά, να χαρείτε όσα στερηθήκατε, λόγω των πολλαπλών προηγούμενων υποχρεώσεών σας.
Όσοι σας γνώρισαν δεν θα σας ξεχάσουν.
Θα θυμούνται τον απλό, αεικίνητο, προσηνή και με πηγαίο χιούμορ Αρχιεπίσκοπο, που έβλεπε με πραγματική αγάπη ολόκληρο το δέντρο της Χριστιανοσύνης και όχι τα επί μέρους κλαδιά του.
Ελπίζω τα καλοκαίρια να σας βλέπουμε στη Νάξο.

Με τον προσήκοντα σεβασμό και αγάπη.
Βασίλης Κόκκοτας
πρώην Δήμαρχος Νάξου

(2η)

Σεβασμιώτατε π. Νικόλαε,
Σας χαιρετώ από τον μακρινό Καναδά.
Είναι, πραγματικά, με μεγάλη χαρμολύπη, όπως τονίσατε κι Εσείς στην αποχαιρετιστήρια ομιλία Σας — αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω κι εγώ τη δική Σας λέξη — που Σας στέλνω αυτό τον Χαιρετισμό, με την αναχώρησή Σας από την Αρχιεπισκοπική Έδρα της Επαρχίας της Τήνου, ένα γεγονός το οποίο δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό από τους πιστούς οι οποίοι Σας αγάπησαν.
Η παρακαταθήκη, όμως, που τους αφήνετε είναι η παρουσία Σας, η οποία παραμένει. Και η υπόσχεσή Σας πως δεν τους εγκαταλείπετε.
Όντως, το έργο Σας, και το διοικητικό και το ποιμαντικό και το πνευματικό, τόσο στη Τήνο όσο και σε όλα τα άλλα νησιά της Αρχιεπισκοπής και της Επισκοπής Χίου, είναι γνωστό και αναγνωρισμένο και θα παραμείνει ανεξίτηλο· και η καλοσύνη Σας και η ευθυμία Σας θα μείνουν αξέχαστες για πάντα στο λαό των νησιών μας.
Είμαι πεπεισμένος πως τα 28 χρόνια Σας στην Αρχιεπισκοπή θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ιστορία της σαν χρόνια πλήρους Διοικητικής δημιουργικότητας και Ποιμαντικής πληρότητας από αγάπη και εγγύτητα προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Με την παράδοση της Ποιμαντικής και της Διοικητικής Φροντίδας της Αρχιεπισκοπής, θερμή είναι η ευχή μου να έχετε πλήρη ψυχική και σωματική ξεκούραση την οποία και δικαιούστε και αξίζετε.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή υγεία, παντοτινή χαρά, και μια συνεχή και πλούσια ιερή διακονία. Ο Κύριος να «μένει μαζί Σας».
Και, Σας παρακαλώ, να προσεύχεστε για μας.

Και — κάτι προσωπικό– πάντοτε θυμάμαι, με μεγάλη και ιδιαίτερη χαρά, και Σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό, το θερμό και εγκάρδιο αποχαιρετισμό για «καλό ταξίδι» που μου απευθύνατε — «σε έναν που θα ταξιδέψει μακριά» — την παραμονή που θα έφευγα από τη Τήνο, το Σεπτέμβριο του 2018, μπροστά στο εκκλησίασμα, μετά από την Απόλυση, στον Ιερό Ναό του αγαπητού μας Αγίου Αντωνίου, αποχαιρετισμός ο οποίος παρέμεινε χαραγμένος στη μνήμη μου και στη καρδιά μου.
Παρέμεινε, για μένα, η πιο θερμή αποχαιρετιστήρια ευχή.

Με μεγάλο σεβασμό και με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιάννης Φιλιππούσης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου