Έφθασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Έφθασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Έφτασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Είναι ένα ερυθρέλατο από τη Δασική περιοχή του Cansiglio και δωρεά της περιφέρειας Friuli Venezia Giulia και από της επισκοπικής διοίκησης Concordia – Pordenone.

Το δέντρο είναι περίπου 21 μέτρα και έχει διάμετρο 50 εκατοστά και μέγιστη περιφέρεια στη βάση περίπου 10 μέτρα. Η κοπή του έγινε από το τοπικό Δασαρχείο της Pordenone. Τη διακόσμηση και τον φωτισμό θα αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Κυβερνείου σε συνεργασία με την εταιρεία Osram, η οποία θα προσφέρει ένα διακοσμητικό σύστημα φωτισμού τελευταίας γενιάς, με στόχο τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κατανάλωσης ενέργειας.

Μια παράδοση που ανανεώνεται

Από τα Χριστούγεννα του 1982, ανανεώνεται η μνήμη της Γεννήσεως του Σωτήρος, με την αναπαράσταση της φάτνης στους πρόποδες του οβελίσκου του Βατικανού. Στα δεξιά της φάτνης τοποθετείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα έλατο που δωρίζει στον Ποντίφικα κάθε χρόνο, μια διαφορετική ορεινή περιοχή της Ευρώπης. Το δέντρο και η φάτνη θα παραμείνουν σε δημόσια έκθεση μέχρι την ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, η οποία συμπίπτει με τη γιορτή της βαπτίσεως του Κυρίου.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου