Δυο χρόνια μετά τις βομβιστικές επιθέσεις

Δυο χρόνια μετά τις βομβιστικές επιθέσεις

ΔΥΟ_ΧΡΟΝΙΑ_ΜΕΤΑ_ΤΙΣ_ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ_ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.jpg

Σρι Λάνκα: Καθολικοί ηγέτες στη Σρι Λάνκα παροτρύνουν την Κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για τη διερεύνηση των επιθέσεων του Πάσχα του 2019, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 260 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.
Στις 7 Μαρτίου χιλιάδες Χριστιανοί Καθολικοί, ντυμένοι στα μαύρα συμμετείχαν στις Λειτουργίες και παρευρέθηκαν στις διαδηλώσεις έξω από τους Ιερούς Ναούς.
Αυτές οι διαμαρτυρίες αναμένεται να συνεχιστούν καθώς οι συμμετέχοντες συνεχίζουν να ζητούν να δράσουν σύμφωνα με την έκθεση σχετικά με τις επιθέσεις, η οποία παρουσιάστηκε στην Κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.
Οι διαδηλώσεις «δεν είναι μόνο θέμα θρησκείας ή έθνους, αλλά είναι μια κραυγή για δικαιοσύνη για τις μελλοντικές γενιές» δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής του Κολόμπο.
Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σρι Λάνκα ζήτησε «να δοθεί στον Εισαγγελέα πλήρης εξουσία και ελευθερία ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη στους δράστες».
Μέλος της Συνόδου δήλωσε: «Περιμένουμε όλοι μια άμεση διαδικασία δικαιοσύνης και διαφάνειας που θα πραγματοποιηθεί […] στο όνομα της αλήθειας και της δικαιοσύνης και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας όλων των ανθρώπων στην αγαπημένη μας χώρα».
Ήταν 21 Απριλίου 2019, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, όταν εννέα βομβιστές αυτοκτονίας είχαν επιτεθεί σε δύο Καθολικές και μια Ευαγγελική Εκκλησία, σε τέσσερα ξενοδοχεία και σε ένα συγκρότημα κατοικιών.
Για τις επιθέσεις κατηγορήθηκαν δύο ομάδες της Σρι Λάνκα που υποσχέθηκαν πίστη στην ομάδα του Ισλαμικού Κράτους.
Ο τότε Πρόεδρος Maithripala Sirisena όρισε μια πενταμελή επιτροπή για τη διερεύνηση των επιθέσεων. Η τελική έκθεση της επιτροπής παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος Gotabaya Rajapaksa όρισε νέα επιτροπή για να μελετήσει την έκθεση χωρίς όμως να κοινοποιήσει το περιεχόμενό της στην Εκκλησία ή στον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να προβεί στη δίωξη των υπόπτων, κίνηση που ερμηνεύεται από πολλούς ως αμέλεια, συγκάλυψη και διαφθορά.
Η Σρι Λάνκα είναι ένα νησιωτικό κράτος στον Ινδικό Ωκεανό, με πληθυσμό 21 εκατομμύρια από τα οποία το 70% είναι Βουδιστές, περίπου το 13% είναι Ινδουιστές, σχεδόν το 10% είναι Μουσουλμάνοι και λιγότερο από το 8% είναι Χριστιανοί (1,5 εκατομμύρια είναι οι Καθολικοί).

πηγή: (catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου